Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul internaţional de fotografie 'Rencontres' din Arles a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

fotograf

Cea de-a 51-a ediţie a Festivalului internaţional de fotografie "Rencontres" din Arles, un oraş din sud-estul Franţei, programată între 29 iunie şi 20 septembrie, a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat miercuri consiliul de administraţie al festivalului, relatează AFP.

"În faţa imposibilităţii de a organiza expoziţii, de a transporta echipamente la faţa locului, în faţa întreruperii schimburilor internaţionale şi ţinând cont de noile recomandări ale Guvernului, trebuie să renunţăm la organizarea ediţiei 2020 a Festivalului Rencontres din Arles", au transmis organizatorii într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Este pentru prima dată în istoria festivalului, a cărui primă ediţie a avut loc în 1970, când evenimentul a fost anulat.

Devenit de-a lungul anilor unul dintre principalele festivaluri de fotografie din lume, Rencontres din Arles se bucură de un succes răsunător pe plan mondial. De la 60.000 de vizitatori în 2008, numărul persoanelor care au vizitat expoziţiile sale a ajuns la 145.000 în 2019.

Într-o jumătate de secol, peste 1.000 de expoziţii au fost organizate în cadrul acestui eveniment, care a atras 1.600 de artişti, iar 26 de directori s-au succedat la conducerea Festivalului Rencontres din Arles.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

"Niciodată o decizie nu a fost atât de dificilă", au explicat în acelaşi comunicat organizatorii din consiliul de administraţie, care au adăugat că "au avut în vedere toate scenariile posibile" şi că au luat decizia de anulare "cu scopul de a conserva viitorul" festivalului.

Artiştii participanţi şi comisarii de expoziţii îşi vor primi "drepturile expoziţionale", precizează acelaşi comunicat.

Pandemia de COVID-19 a determinat anularea multor evenimente culturale în Franţa.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Anunţul prin care prim-ministrul francez Edouard Philippe a interzis marţi adunările publice la care participă mai mult de 5.000 de persoane a oficializat astfel o vară a anului 2020 lipsită de marile festivaluri organizate pe teritoriul Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.