Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul kurtoskalacs şi al deliciilor dulci de la Sfântu Gheorghe va fi reluat în acest an în perioada 8 - 11 septembrie

kurtoskalacs

Festivalul kurtoskalacs şi al deliciilor dulci de la Sfântu Gheorghe, suspendat timp de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19, va fi reluat în acest an, fiind programat în perioada 8 - 11 septembrie, a declarat marţi viceprimarul municipiului, Vargha Fruzsina.

Evenimentul gastronomic, ajuns la cea de-a patra ediţie, îşi propune să promoveze zona şi tradiţiile locale, iar în cadrul acestuia sunt organizate şi două concursuri: unul pentru desemnarea celui mai bun kurtoskalacs preparat după o reţetă tradiţională şi a celui mai bun kurtoskalacs preparat după o reţetă inovativă.

Consiliul Judeţean Covasna a demarat în urmă cu mai mulţi ani o campanie de promovare a colacului secuiesc glazurat cu zahăr ars şi a tipărit pliante în 19 limbi pentru a populariza istoricul, modul de preparare a acestei specialităţi culinare, precum şi produsele "înrudite" cu acesta, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, originea acestui produs tradiţional este foarte veche, însă prima reţetă datează din anul 1784 şi provine din actualul judeţ Covasna, fiind consemnată de către contesa Mikes Maria din Zăbala.

Mai mulţi specialişti care au refăcut "arborele genealogic" al kurtoskalacs-ului au descoperit că acesta are nouă "verişori" în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.