Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul muzical Babel din Marsilia revine într-o formulă reînnoită, după cinci ani de absenţă

muzica

După o întrerupere de cinci ani, festivalul şi piaţa muzicală Babel Med, una dintre cele mai prestigioase din Europa, revine în martie 2023 la Marsilia (sud-estul Franţei) într-o formulă ''lărgită'', redenumită ''Babel Music XP'', cu dorinţa de a fi o ''punte'' între muzicieni de pe diferite continente şi industria muzicală, informează AFP.

Cu prilejul acestei prime ediţii a Babel Music XP vor fi reprezentate atât muzici tradiţionale asociate ''clasificării muzicii în lume'', precum şi trupe rock, hip-hop, de jazz din Asia, Africa sau America, a anunţat directorul festivalului, Olivier Rey, potrivit Agerpres.

În scopul revitalizării acestui eveniment care s-a desfăşurat timp de 13 ediţii în vechea structură, organizatorii au subliniat într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi ''că, odată cu noile practici de (consum) ale publicului şi noile tehnici (utilizate în domeniul creaţiei artistice), frontierele muzicale şi geografice sunt permeabile şi putem trece de la o estetică muzicală la alta''.

Festivalul în formula sa anterioară a fost întrerupt după ediţia din 2017 din cauza reducerilor bugetare.

Cu prilejul primei ediţii în noua formulă, un comitet de selecţie va selecta 30 de trupe, dintre 1.462 de candidaţi, care vor fi ecoul ''patrimoniului, limbii şi preocupărilor'' ţărilor din care provin, a explicat Olivier Rey.

Programul, alcătuit de un comitet paritar format din 12 reprezentanţi francezi şi internaţionali, urmează să fie anunţat până în ianuarie 2023 pentru concertele care se vor derula în perioada 23-25 martie 2023 în Marsilia.

Păstrând totodată ''moştenirea ancorajului său mediteranean'', festivalul încearcă să-şi lărgească paleta, a subliniat Rey, şi ''să atragă actori europeni din acest sector care să vină şi să vadă'' artişti din alte ţări şi ''să creeze punţi'' pentru aceştia din urmă.

Festivalul va fi astfel ''un salon profesional'', care urmează să găzduiască aproape 80 de standuri din industria muzicală, precum şi ''circa 20'' de conferinţe şi mese rotunde desfăşurate în paralel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.