Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Festivalul ororilor culinare' continuă pe litoral: o tonă de marfă neconformă a fost confiscată de ANSVA

ansvsa

Inspectorii ANSVSA au aplicat în perioada 27 iunie-8 august amenzi de peste 2,8 milioane de lei și au confiscat peste 1.000 de kilograme de produse alimentare din unitățile de pe litoral. Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 27 iunie-8 august.au fost verificate 1.314 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică din cele 1.331 câte există la acestă dată catagrafiate.

Citește și: Descinderi la locația groazei din Costinești: ANPC a mers cu jandarmii să ridice tone de carne expirată de trei ani de zile

Au fost aplicate 283 de sancţiuni în valoare de 2.807.600 lei. Au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii. De asemenea, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare, care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

Printre deficiențele constatate se numără comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit. Comandamentul Sezon Estival 2022 îsi desfăşoară activitatea pe zona litorală delimitată de localitățiile Corbu şi Vama Veche.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.