Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Zilelor Culturale Maghiare 'Ţara Bârsei' ediția a12-a, se va desfășura în luna septembrie la Brașov

ziua maghiarilor

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Zilelor Culturale Maghiare din Braşov "Ţara Bârsei" se va desfăşura în perioada 11-18 septembrie, va cuprinde aproape 100 de evenimente şi va aduce anul acesta, ca noutate, o paradă a costumelor populare, au anunţat organizatorii joi, într-o conferinţă de presă.

Proiectul este implementat de Asociaţia Maghiarilor din Ţara Bârsei - Egyesület a Barcasági Magyarságért, fiind sprijinit financiar de Consiliul Judeţean (CJ) Braşov şi Primăria Municipiului Braşov.

"Braşovul este un judeţ multicultural, mă bucură că Asociaţia Maghiarilor din Ţara Bârsei au fost implicaţi şi au dus mai departe acest eveniment frumos, eveniment care nu se adresează numai comunităţii maghiare, ci şi tututor vizitatorilor judeţului", a precizat, cu acest prilej, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, informează Agerpres.

Toro Tamas, din partea organizatorilor, a subliniat că datorită cofinanţărilor din partea autorităţilor locale festivalul poate veni, în fiecare an, cu ceva nou.

"Anul acesta va fi o paradă a portului popular din judeţul Braşov, în care toate formaţiile de dans popular vor pleca din curtea Liceului 'Aprily Lajos' până în Piaţa Sfatului. Sperăm că va fi bine primită şi sperăm că se vor bucura de ea nu numai etnicii maghiari, ci şi turiştii şi toate celelalte comunităţi din Braşov. De asemenea, la capitolul noutăţi, în acest an vor fi şi concertele din Piaţa Sfântul Ioan şi cele din curtea Liceului 'Aprily Lajos', unde dăm posibilitatea şi braşovenilor să se familiarizeze cu diferite genuri de muzică", a spus Toro Tamas, preşedinte de onoare al Asociaţiei Maghiarilor din Ţara Bârsei.

Programul evenimentului cuprinde, în 8 zile, aproape 100 de evenimente, de la concerte, spectacole de dansuri populare şi până la expoziţii, proiecţii de filme, prezentări de carte, activităţi sportive, degustări de produse tradiţionale, târg de meşteşuguri. Manifestările se vor ţine în locaţii diferite, cele mai importante fiind Piaţa Sfatului, Piaţa Sfântul Ioan, Curtea Liceului Aprily Lajos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.