Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivităţile tradiţionale ce marchează sosirea Crăciunului au început la Ierusalim, în condiții de pandemie

nasterea domnului

Festivităţile tradiţionale ce marchează sosirea Crăciunului au început vineri la Ierusalim şi au inclus o procesiune religioasă care a ajuns în Betleem la ora prânzului, informează DPA.

Pentru al doilea an consecutiv, aceste celebrări religioase se desfăşoară sub incidenţa restricţiilor antiepidemice adoptate împotriva noului coronavirus, potrivit Agerpres.

Pentru a limita răspândirea variantei Omicron, Israelul şi-a închis graniţele pentru cetăţenii străini la începutul lunii decembrie. Din acest motiv, festivităţile de Crăciun se desfăşoară în acest an fără turişti şi fără pelerini.

Un convoi în care se afla patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, a deschis procesiunea de vineri şi a străbătut străzile din Ierusalim înainte de a ajunge în Piaţa Manger, în faţa Bisericii Naşterii Domnului din Beetlem, la ora prânzului.

Patriarhul latin Pizzaballa urmează să oficieze apoi slujba de la miezul nopţii în Cisiordania, considerată locul în care s-a născut Iisus.

În mesajul lui de Crăciun, Pierbattista Pizzaballa s-a adresat pelerinilor din lumea întreagă, spunându-le că Israelul face tot ceea ce este posibil pentru a putea să îi primească din nou într-un viitor cât mai apropiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.