Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fetița de 5 ani care a făcut transplant de ficat, în continuare în stare critică. Ce spun medicii

Getty Images
doctor spital medic

Starea fetiţei de 5 ani supusă la sfârşitul lunii aprilie unui transplant de ficat la Institutul Fundeni se menţine critică la o zi după reintervenţia chirurgicală, anunţă unitatea sanitară.

"În prima zi după reintervenţia chirurgucală starea fetiţei transplantate se mentine extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susţinute de terapie intensivă", a transmis marţi Institutul Fundeni.

Reprezentanţii Institutului Fundeni din Bucureşti afirmau luni seară că starea fetiţei s-a agravat progresiv în ultimele trei zile, astfel că a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale, starea ei fiiind critică.

"După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate", au arătat reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni, luni seară, într-un comunicat de presă.

Fetiţa a fost supusă unui transplant hepatic în 30 aprilie. Ea a primit o porţiune de ficat de la un tânăr de 17 ani intrat în moarte cerebrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.