Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIA a aprobat desfăşurarea a şase curse de sprint în viitoarea ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1

formula 1

Şase Mari Premii vor avea curse de sprint în ediţia 2023 a Campionatului Mondial de Formula 1, un număr dublu faţă de acest sezon, a stabilit marţi Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), informează EFE.

Cursele de sprint au fost introduse în sezonul 2021 şi au dus la modificarea programului antrenamentelor libere şi calificărilor. Cursele de sprint s-au derulat pe distanţa de 100 km, contând pentru stabilirea grilei de start a Marelui Premiu.

Circuitele de la Silvestone, Monza şi Interlagos au găzduit primele trei curse de sprint în 2021, iar pentru 2022 au fost selectate circuitele Imola, Red Bull Ring şi Interlagos.

Stefano Domenicali, preşedintele Formulei 1, a confirmat aprobarea celor şase curse de sprint din 2023, care "oferă acţiune pe parcursul a trei zile, cu toţi piloţii luptând pentru ceva începând de vineri şi până la evenimentul principal de duminică, ceea ce adaugă mai multă dramă şi emoţie weekend-ului.

"Feedback-ul fanilor, echipelor, promotorilor şi partenerilor a fost foarte pozitiv, iar formatul adaugă o nouă dimensiune Formulei 1 şi cu toţi dorim să îi asigurăm succesul viitor", a adăugat Domenicali.

Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a spus la rândul său că decizia de dublare a numărului curselor de sprint "este un alt exemplu de creştere şi prosperitate continuă la cel mai înalt nivel al sportului cu motor".

Promotorul Marelui Premiu al Azerbaidjanului a anunţat deja că doreşte ca etapa de la Baku a Campionatului Mondial de Formula 1 să fie una dintre cele şase care vor include curse de sprint în sezonul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.