Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIA anunță încălcarea plafonului de costuri pentru 2021 de către două echipe din Formula 1

formula 1

Federația Internațională de Automobilism a anunțat luni că două echipe de Formula 1 au încălcat Regulamentul financiar pe anul 2021. Potrivit FIA, care a făcut publice concluziile investigației privind plafonarea costurilor, Aston Martin are o „Încălcare procedurală”, iar Red Bull o depășire minoră, anunță Mediafax.

Red Bull a comis o încălcare procedurală și o depășire financiară minoră (mai puțin de 5% din plafonul de costuri), potrivit FIA.

Williams a fost depistată că a comis o „Încălcare de procedură în mai 2022, pe care echipa a rectificat-o apoi într-un mod oportun, cooperant și transparent", se precizează pe site-ul oficial al Formulei 1.

„Revizuirea documentației de raportare depuse a fost un proces intens și complet, iar toți concurenții și-au oferit întregul sprijin pentru a furniza informațiile necesare pentru a-și evalua situația financiară în acest prim an al Regulamentului financiar.

Administrația FIA privind plafonarea costurilor remarcă faptul că toți Concurenții au acționat în permanență în spiritul bunei credințe și al cooperării pe parcursul întregului proces", a declarat FIA.

„FIA dorește, de asemenea, să remarce că, în ceea ce privește acest prim an de aplicare a Regulamentului financiar, intervenția Administrației FIA privind plafonarea costurilor s-a limitat la examinarea documentelor prezentate de concurenți și că nu au fost lansate investigații formale complete.

Administrația FIA privind plafonarea costurilor determină în prezent cursul adecvat al acțiunilor care trebuie întreprinse în conformitate cu Regulamentul financiar în ceea ce privește Aston Martin și Red Bull, iar informații suplimentare vor fi comunicate în conformitate cu Regulamentul."

Încălcările de procedură și încălcările minore de depășire a costurilor pot duce la sancțiuni financiare și/sau sancțiuni sportive minore.

Red Bull, între timp, a emis un răspuns la aceste constatări pe rețelele de socializare, care sună astfel „Luăm act cu surprindere și dezamăgire de constatările făcute de FIA privind "Încălcările minore ale Regulamentului Financiar privind depășirile minore de cheltuieli".

„Prezentarea noastră pentru 2021 a fost sub limita plafonului de costuri, așa că trebuie să analizăm cu atenție constatările FIA, deoarece convingerea noastră rămâne că costurile relevante sunt sub suma plafonului de costuri pentru 2021.

În ciuda conjuncturilor și a poziționării altora, există, desigur, un proces în conformitate cu reglementările cu FIA pe care îl vom urma cu respect în timp ce luăm în considerare toate opțiunile disponibile pentru noi."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.