Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiat Chrysler a redeschis fabrica din Serbia

WRCB
Fiat Chrysler

Grupul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a reluat producţia la uzina sa de la Kragujevac (Serbia), unde activitatea a fost oprită la mijlocul lunii martie ca răspuns la pandemia de coronavirus, a anunţat marţi agenţia de presă Tanjug.

"Astăzi am lucrat în mod normal, în schimburi de la 6:00 la 14:00 şi de la 14:00 la 22:00", a declarat liderul sindicatului Nezavisnost de la uzina FCA din Kragujevac, Zoran Stanic. Potrivit acestuia, aproximativ 2.000 de muncitori au revenit marţi în halele uzinei de la Kragujevac, cu o zi mai devreme, pentru a pregăti reluarea producţiei modelului 500L.

Fiat Chrysler Automobiles a suspendat activităţile de producţie la uzina de la Kragujevac în data de 16 martie, când a fost oprită producţia şi la uzinele din Italia şi Polonia, ca urmare a scăderii cererii pe fondul pandemiei de coronavirus. Atunci, grupul FCA a precizat că va profita de aceste opriri pentru a pune în practică revizuiri ale procedurilor de producţie şi de control al calităţii în beneficiul clienţilor şi a productivităţii globale.

FCA urmează să fuzioneze cu grupul auto francez PSA însă în anul 2019 a anunţat o scădere de 19% a profitului net, până la 2,7 miliarde de euro, pe fondul unei scăderi a vânzărilor de 2%, până la 108,18 miliarde de euro.

Presa din Serbia susţine că uzina de la de la Kragujevac a produs anul trecut aproximativ 40.000 de automobile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.