Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fidesz exclude posibilitatea unei cooperări cu extrema-dreapta din Parlamentul European

fidesz

Partidul aflat la putere în Ungaria, Fidesz, exclude posibilitatea de a lucra cu gruparea de extremă-dreapta care va fi înfiinţată în Parlamentul European de ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, conform Politico, informează news.ro.

„Îl respectăm pe vicepremierul italian şi guvernul italian, precum şi rezultatul alegerilor, care au făcut din Liga Nordului cel mai puternic partid italian”, a declarat Gergely Gulyas, şeful staff-ului premierului ungar Viktor Orban joi, conform Reuters.

„Cu toate acestea, nu văd să existe şanse de a coopera la nivel de partid sau într-un grup parlamentar”, a adăugat Gulyas.

Fidesz face parte din Partidul Popular European (PPE), însă partidul lui Orban a fost suspendat în martie în urma îngrijorărilor privind starea statului de drept din Ungaria dar şi ca reacţie la campania anti-imigraţie a guvernului ungar, care a implicat şi postere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, membru PPE.

Orban a declarat după ce partidul său a câştigat alegerile europarlamentare din Ungaria cu 52% din voturi, că Fidesz „va lucra cu oricine doreşte să oprească migraţia”. Totuşi, purtătorul său de cuvânt a exclus o colaborare cu Salvini, chiar dacă el a avut o abordare anti-imigraţie.

Gulyas a declarat că Orban nu îl susţine pe Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei dar nici pe candidatul socialiştilor, Frans Timmermans.

Orban este împotriva lui Weber pentru că el a jignit electoratul ungar, a afirmat Gulyas. Iar Timmermans are legături cu George Soros, a adăugat Gulyas, un om de afaceri ungaro-american pe care Orban îl acuză că susţine imigraţia fără limită.

Totuşi, ca un posibil gest de bunăvoinţă faţă de PPE, Ungaria va amâna pe termen nedefinit reforma sistemului judiciar care a stârnit îngrijorări cu privire la independenţa justiţiei la Bruxelles.

Chiar dacă guvernul consideră că proiectul de lege respectă standardele europene şi statul de drept, se va amâna implementarea până când dezbaterea internaţională va fi încheiată „satisfăcător”, a afirmat Gulyas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.