Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIDESZ iese la interval, după ce Partidul Popular European a anunțat că îl va EXCLUDE din rândurile sale: 'Suntem pregătiţi de o dezbatere şi să ne apărăm'

FOX NEWS
Viktor Orban

Partidul premierului ungar Viktor Orban (FIDESZ) doreşte să rămână în Partidul Popular European (PPE), în ciuda presiunilor din cea mai mare grupare a Parlamentului European de a suspenda sau exclude partidul de la Budapesta, scrie Reuters.

„Există o dezbatere în Partidul Popular European, privind problema imigraţiei”, a informat biroul de presă al Fidesz într-un răspuns prin email la întrebări legate de excluderea formaţiunii din PPE, scrie news.ro.

Citește și: USR Plus șochează! ‘Proprietatea privată trebuie să dispară’

„Suntem pregătiţi de o dezbatere şi să ne apărăm poziţia. Fidesz nu doreşte să părăsească Partidul Popular European, scopul nostru este ca forţele antiimigraţie să capete putere în PPE”, se arată în comunicat.

Fidesz a comunicat că apărarea valorilor creştine europene şi oprirea migraţiei sunt probleme mai importante decât disciplina de partid din PPE.

Citește și: Liviu Dragnea are parte de o zi plină de emoții! Zi decisivă pentruliderul PSD! Instanța va da un verdict azi

În total 12 partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic în Parlamentul European (PE), au cerut în mod oficial excluderea premierului ungar populist Viktor Orban şi a partidului său Fidesz, o măsură care ar putea fi hotărâtă la 20 martie, a declarat preşedintele PPE, Joseph Daul.

”Douăsprezece partide membre PPE din nouă ţări au cerut excluderea sau suspendarea Fidesz. Această problemă va fi discutată la adunarea politică de la 20 martie. Decizia aparţine tuturor membrilor PPE şi nu pot anticipa care va fi rezultatul discuţiei”, a declarat Joseph Daul.

Citește și: Gigi Becali, amendat de Comisia de Disciplină a FRF! Care este cauza

PPE este grupul cel mai important în PE şi familia politică dominantă în Consiliul European, reprezentată de către cancelarul german Angela Merkel.

Totul are loc după ce Uniunea Europeană a acuzat guvernul Ungariei că deformează adevărul privind imigraţia în blocul european.

Citește și: O tehnică folosită pe timpul lui Ceaușescu, revine! Cât vor plăti în plus românii pentru produsele de acest fel

Guvernul naţional-conservator al premierului Viktor Orban, membru al Partidului Popular European (PPE), a lansat săptămâna trecută o campanie sub sloganul ”Şi voi aveţi dreptul să ştiţi ce pregăteşte Bruxellesul”.

Viktor Orban a fost criticat dur după lansarea unei campanii agresive împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este la rândul său membru PPE. De asemenea, Viktor Orban a declarat că UE "nu a învăţat nimic din atacurile teroriste produse în ultimii ani şi vrea să aducă chiar mai mulţi imigranţi în Europa".

Citește și: Mega-surpriză! Proiectul de modificare a OUG 7 a primit aviz negativ

Comisia Europeană a acuzat Guvernul Viktor Orban de lansarea unei campanii electorale "şocante" şi a unei "teorii a conspiraţiei ridicole" după campania în care au fost folosite afişe electorale în care Jean-Claude Juncker era prezentat alături de activistul politic şi miliardarul american George Soros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.