Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIECARE CU REALITATEA LUI În timp ce migranții FORȚEAZĂ granițele UE, Merkel se LAUDĂ că a gestionat cu succes criza

berlinpolicyjournal.com
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, spune că Germania a reuşit să gestioneze criza refugiaţilor din 2015, când sute de mii de migranţi au intrat în această ţară, într-un interviu citat luni de dpa. Merkel a fost întrebată în interviul difuzat duminică de Deutsche Welle cum apreciază acum cele spuse atunci, în 2015, când a declarat: "Putem face asta" (Wir schaffen das), referindu-se la preluarea de către Germania a unui număr fără precedent de refugiaţi, conform Agerpres.

"Da, am reuşit. Dar prin ' noi ' mă refer la numărul realmente mare de oameni din Germania care au ajutat ca acest lucru să fie posibil: mulţi primari, mulţi voluntari", precum şi la cei mulţi care continuă să-şi susţină noii prieteni, vecini şi colegi de muncă, a răspuns Merkel. Ea a admis că "nu toate au mers exact cum ar fi trebuit", dar a calificat drept un succes major faptul că Germania a primit un număr atât de mare de refugiaţi, dintre care mulţi deja s-au stabilit şi muncesc în această ţară.

Angela Merkel a calificat criza refugiaţilor şi pandemia de COVID-19 ca fiind cele două evenimente care au reprezentat pentru ea "personal" cele mai mari provocări din mandatul de cancelar. "Poate pentru că au fost crize în care am văzut clar că oamenii sunt direct afectaţi, că vieţile lor sunt în joc. Pentru mine acestea au fost cele mai mari provocări", a spus ea. Merkel a mai notat că Uniunea Europeană trebuie să găsească "un sistem comun de abordare a azilului şi migraţiei" şi să creeze "un echilibru şi autoreglementare între ţările de origine şi cele în care intră prima dată refugiaţii", pentru a-i putea ajuta în mai mare măsură pe aceştia din urmă şi a combate cauzele de bază pentru care oamenii pleacă din ţările lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.