Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a condamnat incidentele care au avut loc la meciurile dintre Anglia şi Ungaria, respectiv Albania - Polonia, din preliminariile CM 2022

FIFA

FIFA a condamnat miercuri, într-un comunicat de presă, incidentele care au avut loc la meciurile dintre Anglia şi Ungaria, respectiv Albania - Polonia, din preliminariile CM 2022, scrie DPA, citat de agerpres.

''FIFA analizează în prezent rapoartele primite de la observatorii delegaţi la cele două meciuri şi va lua deciziile în consecinţă. Condamnăm cu tărie incidentele de la cele două partide şi rămânem fermi pe poziţie subliniind că respingem orice formă de violenţă, abuz sau discriminare. Vom avea toleranţă zero faţă de astfel de fapte'', se arată în comunicatul FIFA.

O încăierare a avut loc între suporterii maghiari şi poliţiştii englezi, în tribunele stadionului Wembley, marţi, la câteva minute după debutul meciului dintre selecţionatele de fotbal ale Angliei şi Ungariei (1-1), din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Poliţia londoneză a explicat pe contul său de Twitter că agenţii au intrat în tribuna rezervată oaspeţilor pentru a reţine un suporter acuzat de ''perturbarea gravă a ordinii publice'', după ce acesta a adresat insulte rasiste unui steward.

''În timpul intervenţiei care a precedat arestarea, a izbucnit un incident minor care a implicat şi alţi spectatori. Ordinea a fost restabilită rapid şi nu a mai fost notat niciun alt incident'', a precizat poliţia pe Twitter.

Potrivit imaginilor de televiziune, s-au schimbat mai multe lovituri între cele două tabere, iar poliţia a făcut uz de bastoane pentru a potoli spiritele, în timp ce marea majoritate a suporterilor maghiari era interesată doar de meci.

Selecţionerii celor două echipe au preferat să nu comenteze incidentul.

Naţionala Ungariei ar putea face obiectul unor noi sancţiuni din partea UEFA, având în vedere că federaţia engleză a anunţat pe Twitter că va efectua o anchetă şi va transmite elementele acesteia la FIFA.

Federaţia maghiară a fost deja sancţionată să dispute un meci cu porţile închise şi a fost amendată de FIFA după partida tur dintre cele două echipe, câştigată cu 4-0 de Anglia şi în care jucătorii englezi au fost ţinta unor manifestări rasiste.

Anglia şi Ungaria au terminat la egalitate, 1-1, în mod neaşteptat, marţi seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în preliminariile CM 2022.

La meciul dintre Albania şi Polonia, de la Tirana, suporterii echipei gazdă au aruncat cu sticle spre teren după ce polonezii au marcat în minutul 77, partida fiind întreruptă temporar. Meciul s-a încheiat cu victoria oaspeţilor (1-0).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.