Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a decis să lărgească procesul de candidatură pentru CM 2026

fifa

Federația Internațională de Fotbal (FIFA), care prevedea acordarea unei perioade de exclusivitate candidaturii comune SUA/Canada/Mexic pentru organizarea Cupei Mondiale din 2026, a decis în final să lărgească acest proces și la celelalte confederații, cu excepția Europei și Asiei, a anunțat, marți, instanța mondială, citată de AFP.

Această propunere adoptată de Consiliul FIFA, guvernul forului mondial, urmează să fie adoptată formal joi de către cele 211 federații ce compun FIFA.

"FIFA va stabili procesul de candidatură invitând inițial doar membrii Confederației africane (CAF), Confederației de fotbal a Americii de Nord, Centrale și Caraibelor (CONCACAF), Confederației Americii de Sud (CONMEBOL) și Oceaniei (OFC) să-și depună până la 11 august 2017 candidatura lor", a anunțat FIFA într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Citește și: Se pregătește transferul anului în fotbalul mondial: Unde ar putea ajunge Gareth Bale

UEFA și Confederația Asiatică (AFC) nu vor putea deci avea candidate. O selecție a țărilor candidate va fi decisă cu ocazia celui de-al 68-lea congres al FIFA, peste un an.

Într-o primă fază, Consiliul a vrut să supună congresului o propunere vizând acordarea candidaturii SUA/Canada/Mexic a unei perioade de exclusivitate de un an pentru a răspunde specificațiilor tehnice. Dacă această candidatură va răspunde cererilor la viitorul congres, ea va fi aprobată.

Mai rămâne ca această candidatură nord-americană să devină favorită pentru organizarea Cupei Mondiale din 2026, prima care se va disputa cu 48 de echipe, față de 32 în prezent.

O candidatură a Marocului a fost pusă în discuție la un moment dat, dar nu a fost oficial confirmată.

Această lărgire a formatului Cupei Mondiale dorită de Infantino, care permite atribuirea unor locuri suplimentare fiecărei confederații, a fost promovată de federațiile nord-americane care au contribuit în prealabil considerabil alegerii italo-elvețianului în februarie 2016 la președinția FIFA.

Consiliul FIFA a anunțat marți locurile directe acordate în 2026 fiecărei confederații: 8,5 pentru AFC, 9,5 Confederației africane (CAF), 6,5 CONCACAF, 6,5 CONMEBOL, 1,5 OFC și 16 UEFA. Două locuri vor fi decise în urma unui turneu de calificare între șase echipe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.