Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Braziliei şi Argentinei după incidentele de pe stadionul Maracana

fifa

FIFA a deschis proceduri disciplinare împotriva Federaţiei braziliene de fotbal (CBF) şi a celei argentiniene (AFA), după ciocnirile dintre suporteri care au întârziat cu aproape treizeci de minute "superclasico", meciul de marţi seara dintre Brazilia şi Argentina de la Rio de Janeiro, din preliminariile Cupei Mondiale 2026, a anunţat vineri un purtător de cuvânt, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Forul fotbalistic mondial reproşează Braziliei, gazda întâlnirii de pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro, "potenţiale încălcări ale articolului 17" din codul său disciplinar, care stipulează regulile referitoare la ordine şi la securitatea meciurilor.

Argentinienii, care le-au provocat brazilienilor prima înfrângere acasă în preliminariile Mondialelor (1-0), vor răspunde pentru eventualele încălcări ale articolelor 17.2 (comportament neadecvat al suporterilor) şi 14.5 (întârzierea loviturii de începere a partidei).

Cele două federaţii riscă amenzi, iar cele două echipe, să joace meciurile internaţionale de pe teren propriu cu închiderea parţială sau totală a stadionului lor, cele mai frecvente sancţiuni.

Marţi, înaintea meciului, argentinienii s-au întors la vestiar după imnurile naţionale, când în tribune au izbucnit incidente, oprite de intervenţia în forţă a poliţiei.

Echipa Argentinei revenit după ce situaţia s-a calmat în tribune, iar lovitura de start, programata iniţial la ora locală 21:30, a fost dată cu o jumătate de oră întârziere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.