Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a investit 2,79 miliarde de dolari prin programul său de dezvoltare, în perioada 2016-2022

FIFA

FIFA a oferit 2,79 miliarde de dolari asociaţiilor şi confederaţiilor sale membre, pentru investiţii în dezvoltarea fotbalului, în primele două cicluri ale programului său Forward Development, a anunţat vineri organismul mondial, citat de Reuters.

Două iteraţii ale programului - un ciclu de trei şi altul de patru ani - au fost finalizate de la lansarea acestuia, în mai 2016, FIFA angajând bani pentru o gamă variată de proiecte locale.

"Cu cel de-al treilea ciclu al Programului FIFA Forward Development în desfăşurare, avem ocazia perfectă de a reflecta asupra realizărilor programului de la lansarea sa în 2016. De la bun început, ne-am angajat că veniturile generate de fotbal vor fi folosite în beneficiul sportului nostru din întreaga lume, pentru fete şi băieţi, pentru femei şi bărbaţi, şi ne-am ţinut de cuvânt", a precizat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

În intervalul 2016-2022, aproximativ 80% din fonduri - 2,24 miliarde de dolari - s-au îndreptat către cele 211 asociaţii membre ale FIFA, restul fiind destinate confederaţiilor şi asociaţiilor regionale, se arată în raport.

Federaţiile au cheltuit fondurile pentru construirea de noi infrastructuri sau menţinerea celor existente, dezvoltarea competiţiilor interne şi acoperirea costurilor de funcţionare legate de administraţie şi guvernare.

FIFA a adăugat că este 1.600 de proiecte cu "impact pe termen lung asupra fotbalului" au fost aprobate între 2016 şi 2022, aproape o treime fiind legate de infrastructura fotbalului, inclusiv centre tehnice şi stadioane.

Federaţia internaţională de fotbal subliniază că o asociaţie membră va primi până la 8 milioane de dolari pentru a-şi susţine activităţile de dezvoltare în timpul celei de-a treia ediţii a programului, care şi-a început ciclul de patru ani în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.