Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA ajunge la o înțelegere în procesul intentat de un promotor sportiv deținut de miliardarul Ross

fifa

FIFA a soluționat un proces antitrust care acuza organismul de conducere al fotbalului mondial că a interzis ilegal cluburilor și ligilor străine să organizeze meciuri oficiale în Statele Unite, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Înțelegerea FIFA cu Relevent Sports, un promotor sportiv controlat de miliardarul Stephen Ross, proprietarul echipei de fotbal american Miami Dolphins, a fost dezvăluită într-un dosar depus luni la Tribunalul Districtual al SUA din Manhattan.

Acesta a survenit la puțin peste un an după ce curtea federală de apel din Manhattan a reluat cazul Relevent, pe care un judecător de fond îl respinsese în 2021. Federația americană de fotbal rămâne un inculpat.

Într-o declarație, citată de Reuters, Relevent susține că FIFA va lua în considerare modificări ale regulilor sale cu privire la posibilitatea ca meciurile să fie jucate în afara teritoriului de origine al unei ligi.

Unele echipe europene și sud-americane joacă deja meciuri amicale în Statele Unite.

Nu este încă clar dacă înțelegerea va avea ca rezultat faptul că echipele din afara SUA vor juca meciuri din sezonul regulat acolo.

FIFA, care are 211 asociații membre, și-a anunțat politica privind meciurile în străinătate în octombrie 2018, după ce Relevent a aranjat cu La Liga din Spania să găzduiască un meci din sezonul regulat între FC Barcelona și Girona FC la Miami.

Barcelona s-a retras în cele din urmă, iar Relevent a dat în judecată U.S. Soccer în septembrie 2019, după ce a sabotat un meci la Miami între două echipe ecuadoriene. FIFA a fost adăugată ca pârât un an mai târziu.

Relevent, cu sediul în New York, operează, de asemenea, International Champions Cup.

Găzduirea de către stadioanele din SUA a unor meciuri din sezonul regulat între echipe străine ar putea atrage fanii și sponsorii care susțin acum Major League Soccer, afiliată la FIFA.

Această ligă a primit un impuls atunci când Lionel Messi a început să joace pentru Inter Miami anul trecut.

Statele Unite, alături de Canada și Mexic, vor găzdui Cupa Mondială de fotbal masculin în 2026.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.