Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA amenință Brazilia: Suspendarea echipelor naționale și cluburilor în joc dacă se alege un nou președinte

FIFA

FIFA a avertizat duminică Brazilia că ar putea suspenda echipele naţionale şi cluburile sale din competiţiile internaţionale dacă o intervenţie a forului său fotbalistic va duce la alegerea unui nou preşedinte în ianuarie, relatează AP.

FIFA a precizat într-o scrisoare adresată unui conducător al fotbalului brazilian că forul fotbalistic al ţării, CBF, ar putea fi suspendat dacă nu ţine cont de apelul său de a aştepta şi, în schimb, organizează alegeri rapide pentru a-l înlocui pe Ednaldo Rodrigues în funcţia de preşedinte, indiferent de situaţie, conform News.ro.

Un tribunal din Rio de Janeiro i-a înlăturat din funcţie pe Rodrigues şi pe toţi cei numiţi de acesta la CBF în data de 7 decembrie, din cauza unor nereguli în alegerea sa de anul trecut. Cele mai înalte două instanţe din Brazilia au confirmat această decizie săptămâna trecută.

FIFA respinge dintotdeauna intervenţia guvernului şi a unor terţe părţi în asociaţiile sale membre, ceea ce ar putea lăsa Brazilia, de cinci ori câştigătoare a Cupei Mondiale, în afara competiţiilor majore până la rezolvarea crizei.

Hotărârea tribunalului de la Rio prevede, de asemenea, numirea lui José Perdiz, şeful celei mai înalte instanţe sportive din Brazilia, ca intermediar pentru organizarea de noi alegeri pentru preşedinţie în termen de 30 de zile lucrătoare. FIFA a precizat în scrisori anterioare către CBF că această intervenţie este considerată nejustificată.

Scrisoarea de duminică a fost semnată de Kenny Jean-Marie, şeful asociaţiilor membre ale FIFA, şi de secretarul general adjunct al CONMEBOL, Monserrat Jiménez Garcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.