Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA dezvăluie finaliștii pentru trofeele de cel mai bun antrenor în fotbalul masculin și feminin

FIFA

Pep Guardiola, Simone Inzaghi şi Luciano Spalletti sunt cei trei finalişti pentru premiul The Best FIFA Men's Coach Award 2023, a anunţat, miercuri, forul mondial.

Distincţia recunoaşte cele mai remarcabile performanţe pe banca tehnică în fotbalul masculin din perioada 19 decembrie 2022-20 august 2023. Câştigătorul prestigiosului premiu va fi dezvăluit în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Londra, la 15 ianuarie 2024, potrivit news.ro.

Cei trei finalişti au fost selectaţi de un juriu internaţional format din: antrenorii echipelor naţionale masculine, căpitanii echipelor naţionale masculine, jurnalişti sportivi şi fani care au votat pe site-ul oficial al FIFA.

În ceea ce priveşte fotbalul feminin, Jonatan Giraldez, Emma Hayes şi Sarina Wiegman au fost anunţaţi ca fiind cei trei finalişti pentru The Best FIFA Women's Coach Award 2023. Distincţia recunoaşte cele mai remarcabile performanţe pe banca tehnică în fotbalul feminin din perioada 1 august 2022-20 august 2023.

La masculin este favorit Guardiola, după ce Manchester City a cucerit Premier League, FA Cup şi Liga Campionilor în sezonul trecut, în timp ce Wiegman, de trei ori câştigătoare, este actuala deţinătoare a premiului pentru fotbalul feminin.

Wiegman a condus Anglia la o nouă finală majoră, când echipa a ajuns în ultimul act la Cupa Mondială feminină, unde a pierdut în faţa Spaniei.

Jonatan Giraldez a condus echipa feminină a Barcelonei spre titlul de campioană, cu o singură înfrângere pe tot parcursul sezonului, câştigând în acelaşi timp a doua Ligă a Campionilor.

Antrenoarea echipei Chelsea, Emma Hayes, este a treia finalistă la feminin, după un alt sezon de succes în care a câştigat FA Women's Super League şi FA Cup. Hayes va părăsi Chelsea în luna mai pentru a prelua funcţia de antrenor principal al echipei naţionale feminine a Statelor Unite.

La categoria masculină, Simone Inzaghi a condus-o pe Inter Milano în finala Ligii Campionilor şi a cucerit şi Cupa Italiei.

Luciano Spalletti a pus capăt unei secete de 33 de ani de Scudetto a echipei Napoli, aceasta câştigând titlul în Serie A cu cinci meciuri înainte de finalul sezonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.