Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA doreşte ca echipele să poată efectua câte cinci schimbări pe meci

FIFA

FIFA doreşte ca, pe termen scurt, echipele să poată efectua câte cinci schimbări pe meci, faţă de trei câte sunt permise acum, într-o partidă de 90 de minute, informează Reuters, citată de news.ro.

Măsura, valabilă până în 2021, ar urma să compenseze potenţiala lipsă de pregătire fizică a jucătorilor în momentul în care campionatele, întrerupte de pandemia de coronavirus, vor fi reluate şi se vor desfăşura cu partide într-un calendar mai dens, pentru a putea fi termiate până la finalul lunii iulie.

Propunerea forului mondial, valabilă şi pentru echipele naţionale, va trebui să fie apropbată de IFAB, singurul organism care poate modifica regulile jocului. În cazul aprobării, forurile fotbalistice naţionale vor decide dacă vor aplica sau nu această regulă.

Citește și: Comentariu de Valeriu Șuhan: Spartacus și „banii țiganilor“

"Fiecare echipă ar avea acum posibilitatea de a efectua până la cinci schimbări în timpul meciului, cu posibilitatea unei înlocuiri suplimentare în prelungiri, acolo unde este cazul", a arătat FIFA.

Pentru a nu fragmenta prea mult jocul, schimbările se vor putea face în trei întreruperi ale meciului, dar şi în pauză.

Majoritatea campionatelor interne a fost oprită în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai devreme, meciurile s-ar putea relua în mai, lună vizată de forurile fotbalistice din Germania şi Austria. Celelalte federaţii şi ligi profesioniste speră să poată relua partidele în iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.