Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA insistă cu organizarea Cupe Mondiale la fiecare doi ani. Se va organiza o reuniune pentru a studia propunerea

cupa mondiala

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va organiza o reuniune pe data de 20 decembrie pentru a studia propunerea controversată a unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, pentru care militează de mai multe săptămâni, a anunţat forul internaţional, citat de AFP.

Cele 211 federaţii naţionale afiliate se vor reuni într-o videoconferinţă, "pentru a discuta viitorul fotbalului după ce au fost informate în detaliu de procesul de consultare în curs pe marginea acestui subiect", a explicat FIFA.

Instanţa conducătoare a fotbalului mondial, care a lansat începând cu luna mai un studiu de fezabilitate privind o Cupă Mondială la fiecare doi ani, "ascultă toate opiniile în cadrul unui proces de consultare incluziv şi exhaustiv", a asigurat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, citat în comunicat.

Summit-ul va avea drept "obiectiv să se ajungă la un acord" privind calendarul internaţional şi repartizarea ferestrelor internaţionale şi a perioadelor în care jucătorii sunt la dispoziţia cluburilor, susţine FIFA.

Dezbaterile în jurul calendarului internaţional şi al unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani au fost relansate în ultimele săptămâni de fostul antrenor Arsene Wenger, director de dezvoltare în cadrul FIFA. Forul internaţional preconizează o competiţie a echipelor naţionale în fiecare an, alternând Cupa Mondială şi competiţii continentale, concentrând de asemenea calificările doar în luna octombrie sau în octombrie şi martie.

Un raport complet urmează să fie publicat de FIFA în luna noiembrie, înaintea reuniunii globale din decembrie.

Dublarea frecvenţei Cupei Mondiale, aşa cum intenţionează FIFA, este criticată de reprezentanţi ai campionatelor naţionale din toată lumea, jucători şi suporteri, UEFA şi Sindicatul mondial al fotbaliştilor profesionişti (FIFPro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.