Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA întrebată de FRF pivind jucătorii eligibili la Jocurile Olimpice de la Tokyo

fifa

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a trimis vineri o scrisoare preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, pentru confirmarea clară a participării jucătorilor născuţi în 1997 la Jocurile Olimpice, deşi aceştia nu vor fi sub 23 de ani în 2021, anunţă site-ul oficial al FRF, potrivit Agerpres.

"Am salutat public amânarea Jocurilor Olimpice, reiterând, în deplin acord şi cu mesajul FIFA, faptul că sănătatea sportivilor şi oferirea posibilităţii de a se pregăti în condiţii normale şi cu egalitate de şanse pentru competiţie reprezintă priorităţi fundamentale. România este calificată în proba olimpică de fotbal masculin pentru Jocurile Olimpice şi ne dorim să contribuim la o sărbătoare sportivă împărtăşită de toţi suporterii fotbalului mondial", se arată în scrisoarea transmisă de Burleanu la FIFA.

Demersul FRF vine deoarece, în acest moment, regulamentul FIFA pentru competiţia fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, specifică faptul că federaţiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naţionala U23, iar lotul trebuie să fie format din fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

"Având în vedere situaţia specială creată prin amânarea proximei ediţii a Jocurilor Olimpice pentru anul 2021, considerăm necesară o completare a regulamentului acestei ediţii, prin adăugarea unei prevederi dedicate prin care să se confirme faptul că jucătorii născuţi în 1997 vor fi eligibili pentru ediţia Tokyo a Jocurilor Olimpice, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei. Suntem convinşi de faptul că o confirmare publică a acestui aspect important va aduce clarificările regulamentare necesare asupra viitoarei competiţii. Confirmarea va aduce linişte jucătorilor eligibili ce aşteptau şansa acestui spectacol fotbalistic mondial, un vis devenit realitate pentru ei şi o oportunitate unică în carieră. Totodată, le va înlesni configurarea programului viitor de pregătire şi readaptare la competiţii, oferind spiritul normalităţii în aceste zile de restricţii şi incertitudini", se specifică în scrisoare.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat marţi că Jocurile de la Tokyo, prevăzute în această vară, au fost amânate, urmând să se desfăşoare "cel târziu în vara lui 2021", conform unei decizii comune a preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi a premierului japonez Shinzo Abe.

Demersuri similare au al FRF au făcut şi federaţiile din Australia şi Coreea de Sud. Brazilia, campioana olimpică en titre, ar pierde 11 jucători din lotul de 23 avut la ultima convocare în cazul în care limita de vârstă se menţine la nivelul Under-23.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.