Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA şi FIFpro colaborează pentru dezvoltarea fotbalului feminin

FIFA

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) şi sindicatul internaţional al jucătorilor FIFPro au pus bazele unei colaborări pentru a accelera dezvoltarea fotbalului feminin şi pentru a contracara efectele negative ale pandemiei de coronavirus, relatează DPA potirivit Agerpres.

FIFA a precizat, joi, într-o videoconferinţă video că ''ambele părţi au căzut de acord să susţină şi să întărească fotbalul feminin în această perioadă provocatoare şi în perioada ulterioară''.

Forul internaţional a lansat iniţiativa ''Raise the Game'', cu un buget de un miliard dolari pentru a dezvolta fotbalul feminin între 2019 şi 2022, după succesul de anul trecut al Cupei Mondiale feminine din Franţa.

Amanda Vandervort, directorul departamentului feminin al FIFPro, a declarat că ''pandemia de coronavirus a ridicat noi provocări atât pentru fotbalul feminin cât şi pentru jucătoare, iar cea mai bună cale de a le confrunta este o viziune unită şi puternică''.

Sarai Bareman, şefa fotbalului feminin de la FIFA, a adăugat că discuţiile cu FIFPro în ''aceste vremuri dificile pentru fotbal şi pentru atâtea industrii este un pas pozitiv înainte care asigură că susţinerea corectă şi asistenţa sunt disponibile pentru jucătoarele profesioniste de la toate nivelurile fotbalului feminin. Vor continua eforturile pentru creşterea şi dezvoltarea fotbalului feminin în întreaga lume''.

Cele două organisme vor colabora pentru organizarea de competiţii, consolidarea capacităţii de guvernanţă şi conducere, creşterea profesionalismului şi dezvoltarea tehnică a fotbalului feminin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.