Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA și UEFA reacționează la ancheta de corupție din fotbalul spaniol

fifa coruptie

FIFA și UEFA i-au scris Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), solicitând o actualizare detaliată a situației după ce săptămâna trecută au fost făcute arestări în cadrul unei anchete de corupție în fotbalul din Spania.

Secretarul general al FIFA, Mattias Grafstrom, și secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, i-au trimis o scrisoare comună lui Pedro Rocha, președintele comitetului de conducere al RFEF, în care își exprimă îngrijorarea și solicită mai multe informații, relatează Reuters.

În scrisoare, atât FIFA, cât și UEFA au întrebat RFEF despre natura acuzațiilor, precum și cine este investigat.

Săptămâna trecută, RFEF a concediat doi directori despre care a spus că ar avea legătură cu o anchetă de corupție. Poliția a percheziționat sediul central al RFEF și un apartament aparținând fostului său președinte, Luis Rubiales, în timp ce șapte persoane au fost arestate în cadrul unei anchete de corupție privind o afacere de mai multe milioane de euro pentru relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

FIFA și UEFA au solicitat, de asemenea, informații cu privire la următorii pași ai investigației și la măsurile care se așteaptă să fie luate.

Spania este una dintre țările co-organizatoare ale Cupei Mondiale din 2030, alături de Portugalia și Maroc, dar RFEF s-a confruntat cu o serie de probleme în afara terenului în ultima perioadă. În septembrie, Rubiales a demisionat din funcția de președinte al RFEF, iar o lună mai târziu a fost interzis de FIFA din toate activitățile fotbalistice timp de trei ani pentru că ar fi sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso fără consimțământul acesteia după triumful Spaniei la Cupa Mondială feminină.

Rubiales a susținut că a fost un gest consimțit, dar un procuror de la Înalta Curte din Spania cere o pedeapsă de 2 ani și jumătate de închisoare pentru fostul președinte al RFEF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.