Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFAgate - Justiţia americană acordă despăgubiri în plus de 92 de milioane de dolari

fifa coruptie
Parchetul federal din Brooklyn (New York) a anunţat, prin intermediul unui comunicat, "distribuirea suplimentară a aproximativ 92 de milioane de dolari pentru a compensa pierderile suferite de Federaţia Internaţională de Fotbal, CONCACAF (Confederaţia Americii de Nord, Centrale şi Caraibelor), CONMEBOL (Confederaţia sud-americană de fotbal) şi diverse alte federaţii de fotbal, denumite "victime".

"Această măsură marchează angajamentul nostru de a da înapoi victimelor din banii obţinuţi prin corupţie şi fraudă, care vor fi folosiţi în interesul sportului", a spus procurorul statului Brooklyn, Breon Peace, reamintind că în scandalul american "FIFAgate" peste 50 de persoane fizice şi juridice din 20 de ţări au fost anchetate.

Afacerea a izbucnit în mai 2015 cu arestarea spectaculoasă a şapte conducători ai fotbalului mondial la Zurich, fapt care a condus câteva luni mai târziu la plecarea lui Sepp Blatter, preşedintele FIFA din 1998, căruia i-a succedat în funcţie Gianni Infantino.

Dosarul privea un sistem de mită şi de "bandă organizată" pus în funcţiune de către responsabili ai fotbalului din America de Sud şi Centrală, în schimbul atribuirii drepturilor de difuzare TV a competiţiilor, între care Copa America.

Instrumentat în SUA, "FIFAgate" a dus la condamnarea la nouă ani de închisoare a paraguayanului Juan Angel Napout, fost preşedinte al CONMEBOL, şi la patru de închisoare pentru brazilianul Jose Maria Marin, fost preşedinte al Confederaţiei braziliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.