Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fifor a găsit vinovatul pentru atacul lui Juncker: Cine îl 'dezinformează' pe preşedintele Comisiei Europene

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Social democratul Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, o acuză pe Angela Cristea, reprezentant al Comisiei Europene în România, că dezinformează forul european și susține că atâta timp cât aceasta stă în funcție, președintele CE Jean Claude Juncker va fi avea o percepție deformată a ce se petrece.

"Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul. Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic. La urma urmei, cand cea care informeaza Comisia Europeana este nimeni alta decat Angela Cristea, nu vad la ce lucruri bune ne-am putea astepta", spune Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: TESTUL SIMPLU care îți spune dacă AI PROBLEME cu tiroida

"După nota rușinoasă apărută în spațiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de șeful ei, domnul Jean Claude Juncker.Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania. Faptul că acesta a menținut-o în funcție, viciază în mod clar percepțiile și opiniile pe care domnul Juncker le are despre România. Nu Guvernul a declanșat războiul politic în Parlament. Partidele de Opoziție au făcut acest lucru, depunând moțiunea de cenzură împotriva unui Guvern care era în plin proces de preluare a președinției", mai spus Fifor.

Acesta susține că nu Viorica Dancilă susține public ca nu va exista nicio pace cu Guvernul în anul electoral 2019 și îl cauză pe șeful statului Klaus Iohannis că ține blocate două ministere cheie și nu respectă deciziile Curții Constituționale.

"Dar toate aceste lucruri nu i se spun domnului Junker in informarile care i se pun la dispozitie. Intelegem de la domnul Junker ca "tehnic" suntem foarte bine pregatiti pentru Presedintie. Da, "tehnic" suntem pregatiti de ani buni si pentru aderarea la Spatiul Schengen. Si? Ne-a ajutat asta la ceva? Nu. Romania este tot in afara Spatiului Schengen, Romaniei i se fac rapoarte, Romania are in continuare MCV. Romania continua sa fie tratata ca o natiune de mana doua de catre unii oficiali ai Uniunii Europene si ai unor guverne din Europa. In schimb, Romania se dovedeste a fi un real paradis pentru companii care uita sa-si mai si plateasca datoriile catre aceasta tara. Ca sa il linistim pe domnul Junker si pe toti cei care lupta cu disperare impotriva intereselor tarii, din interior si din exterior, vom spune raspicat ca Guvernul României a înțeles foarte bine care este rolul său la președinția UE", spune fostul ministru.

Cu doar trei zile înainte de preluarea președinției Consiliului UE, președintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat că are "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială. Juncker a spus că, deşi este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureştiul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

CITEȘTE ȘI: Cele mai FALSIFICATE alimente pe care le consumi zilnic

Într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, Jean-Claude Juncker consideră că România este "bine-pregătită din punct de vedere tehnic" pentru exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE.

"Dar cred că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. O abordare prudentă presupune şi disponibilitatea de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte unele preocupări. Eu am unele dubii", a precizat Juncker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.