Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFPro, a cerut federaţiei ucrainene să anuleze cartonaşul roşu primit de brazilianul Taison la meciul Şahtior Doneţk – Dinamo Kiev

eliminare cartonas rosu

Sindicatul internaţional al jucătorilor, FIFPro, a cerut federaţiei ucrainene să anuleze cartonaşul roşu primit de brazilianul Taison la meciul Şahtior Doneţk – Dinamo Kiev, duminica trecută, eliminare dictată după ce fotbalistul a reacţionat la insultele rasiste venite din tribună, potrivit news.ro.

“Milioane de oameni din întreaga lume au văzut imaginile cu Taison primind cartonaşul roşu după ce şi-a pierdut sângele rece din cauza insultelor rasiste venite din partea fanilor echipei Dinamo. Ca reprezentanţi ai fotbaliştilor profesionişti, vă cerem symbolic anularea cartonaşului roşu. Sancţionarea sa ar trimite un semnal greşit cu privire la rasism din partea comunităţii fotbalului, Ucrainei şi poporului său”, a precizat FIFPro, potrivit L’Equipe.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul

La partida de duminică, Taison, căpitanul echipei Şahtior Doneţk, a fost eliminat pentru că a răspuns insultelor rasiste venite din tribună.

Pe Stadionul Metalist din Harkov, unde Şahtior îşi dispută meciurile de pe teren propriu, Taison a faultat un adversar, apoi a devenit victima insultelor rasiste venite din tribuna oaspeţilor, în minutul 74 al meciului. Brazilianul le-a arătat degetul mijlociu fanilor şi a şutat o minge înspre sectorul de unde au fost proferate jignirile. Arbitrul a întrerupt partida cinci minute, timp în care jucătorii au mers la vestiare. Taison a părăsit terenul în lacrimi, dar îmbrăţişat şi consolat de jucători ai echipei din Kiev. Înainte de reluarea meciului, internaţionalul brazilian de 31 de ani, care evoluează în Ucraina din 2011, a primit cartonaşul roşu pentru reacţia sa, în minutul 82.

Şahtior s-a impus cu 1-0 în derbiul cu Dinamo Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.