Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica cea mare a regelui Thailandei rămâne inconştientă, la mai bine de 3 săptămâni după colaps

Operation World
Thailanda

Fiica cea mare a regelui Thailandei, prinţesa Bajrakitiyabha, rămâne inconştientă la mai bine de 3 săptămâni după ce a suferit un colaps din cauza unor probleme cardiace, conform unui comunicat al palatului regal cu privire la starea de sănătate a potenţialei moştenitoare a tronului, în vârstă de 44 de ani, transmite Reuters.

Fiica cea mare a regelui Maha Vajiralongkorn şi-a pierdut cunoştinţa la 15 decembrie, în urma unei aritmii cardiace severe puse de medici pe seama unei inflamaţii rezultate în urma unei infecţii cu mycoplasma, conform unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de palatul regal, în care se precizează că prinţesa continuă să se afle în stare de inconştienţă, potrivit Agerpres.

"Medicii continuă să-i administreze medicamente şi folosesc echipamente pentru a-i susţine funcţiile cardiacă, pulmonară şi renală. De asemenea, sunt folosite antibiotice şi prinţesa este monitorizată cu atenţie", conform comunicatului.

Prinţesa Bajarakitiyabha s-a simţit rău în timp ce-şi pregătea câinii pentru o competiţie canină în provincia Nakhon Ratchasima (nord-est). Ea a primit iniţial asistenţă medicală în această provincie, după care a fost transportată cu elicopterul la Bangkok.

Prinţesa este de profesie avocat, având o diplomă de master şi un doctorat obţinute la Cornell University. Ea a ocupat funcţia de ambasador al Thailandei în Austria, Slovenia şi Slovacia, printre altele.

Prinţesa este unul dintre cei trei copii ai regelui Vajiralongkorn care deţin titluri oficiale, o calitate care îi face eligibili la tronul ţării, conform Legii de Succesiune Regală din 1924 şi Constituţiei Thailandei.

Regele Vajiralongkorn nu a desemnat deocamdată în mod oficial un moştenitor după ce a devenit suveran în 2016 şi deocamdată în Thailanda nu au existat discuţii despre posibilitatea ca prinţesa Bajrakitiyabha să preia tronul ţării.

Deşi Legea de Succesiune Regală stipulează că moştenitorul tronului trebuie să fie bărbat, un amendament adus la Constituţia Thailandei în 1974 permite unei fiice din familia regală să urce pe tron dacă niciun succesor nu a fost desemnat în prealabil.

Prinţesa Bajarakitiyabha s-a născut la 7 decembrie 1978. Mama ei este prinţesa Soamsawali, prima soţie a regelui Thailandei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.