Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica emirului din Dubai, Prinţesa Latifa, cere poliţiei britanice să redeschidă cazul răpirii surorii sale

latifa dubai

Prinţesa Latifa a făcut apel la poliţia din Marea Britanie să investigheze din nou răpirea surorii sale, Shamsa,care a fost capturată pe o stradă din Cambridge,în urmă cu mai bine de 20 de ani. Un judecător al Înaltei Curţi a decis în 2019 că şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum şi-a răpit fiicele, potrivit Mediafax.ro.

Prinţesa Latifa, fiica „ostatică” a şeicului Dubaiului, a făcut apel la poliţia din Marea Britanie să investigheze din nou răpirea surorii sale mai mari, Shamsa, de pe o stradă din Cambridge, în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Într-o scrisoare transmisă BBC, Latifa spune poliţiei din Cambridgeshire că acest lucru ar putea ajuta la eliberarea prinţesei Shamsa, care a fost capturată la ordinele tatălui lor.

Shamsa, care avea doar 18 ani când a fost răpită, nu a mai fost văzută în public de atunci, iar acum ar avea 39 de ani.

Un judecător al Înaltei Curţi a decis în 2019 că şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum şi-a răpit ambele fiice şi le-a ţinut captive împotriva voinţei lor.

Săptămâna trecută, BBC a difuzat videoclipuri şocante pe care Latifa le-a înregistrat pe un telefon, în care a descris cum este ţinută „ostatică” de tatăl ei în urma unei încercări nereuşite de evadare în 2018. ONU a cerut de atunci Emiratelor Arabe Unite dovada că Latifa este încă în viaţă.

Dar cu aproape două decenii în urmă, o încercare a surorii sale mai mari de a fugi de familie s-a încheiat cu capturarea acesteia, fiind băgată la închisoare.

În august 2000, la aproximativ două luni după ce a evadat din proprietatea Longcross a tatălui ei din Surrey, Shamsa a fost dusă cu elicopetrul de la Cambridge în Franţa şi apoi cu un avion privat înapoi în Dubai.

Scrisoarea scrisă de mână a lui Latifa, care a fost transmisă forţelor de ordine din Cambridgeshire de către prietenii ei, miercuri, solicită măsuri pentru sora ei din partea autorităţile britanice. Scrisoarea a fost scrisă în 2019 în timp ce era ţinută captivă într-o „vilă ca o închisoare”.

„Tot ce vă cer este să vă rog să acordaţi atenţie cazului ei pentru că i-ar putea oferi libertatea... ajutorul şi atenţia dvs. asupra cazului ei ar putea-o elibera. Are legături puternice cu Anglia, iubeşte cu adevărat Anglia, cele mai frumoase amintiri ale sale au fost din perioada petrecută acolo”, scrie Latifa.

Poliţia din Cambridgeshire a lansat pentru prima dată o investigaţie de răpire în 2001, după ce Shamsa a luat legătura cu un avocat imigrant. Însă ancheta a intrat în impas, după ce anchetatorilor li s-a interzis să meargă în Dubai.

O nouă revizuire a fost lansată după publicarea hotărârii Înaltei Curţi în 2020.

Poliţia din Cambridgeshire a declarat că a primit scrisoarea de la Latifa, care „va fi privită ca parte a revizuirii în curs”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.