Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica fostul preşedinte uzbec a fost ARESTATĂ. Este acuzată de fraudă şi spălare de bani

sputnik
Gulnara Karimova

Fiica cea mare a fostului preşedinte uzbec Islam Karimov a fost arestată în legătură cu noi acuzaţii de fraudă şi spălare de bani pe scară largă, a anunţat vineri parchetul fostei republici sovietice din Asia centrală, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Gulnara Karimova (45 de ani), cea mai mare dintre cele două fiice ale fostului lider autoritar decedat anul trecut, după peste un sfert de secol de putere, a mai fost condamnată în 2015 la cinci ani de arest la domiciliu pentru fraudă şi evaziune fiscală.

Citeşte şi: Obamacare RĂMÂNE în picioare. Trump a fost TRĂDAT de cel mai cunoscut republican

Considerată la un moment dat succesoarea tatălui său la preşedinţie, Gulnara Karimova a "căzut în dizgraţie" după ce l-a comparat pe acesta cu Stalin şi le-a criticat public pe mama ei şi pe sora ei mai mică. A fost ambasadoarea ţării sale la ONU, dar a organizat şi defilări de modă, a lansat o linie de bijuterii, a cântat şi a apărut într-o serie de dosare de corupţie la scară mare în mai multe ţări din Europa şi din SUA.

Parchetul general uzbec afirmă că fiica fostului lider face parte dintr-un grup al crimei organizate care controlează active în valoare de peste un miliard de euro în 12 ţări, având proprietăţi inclusiv la Londra, Dubai, Paris sau Saint Tropez. Autorităţile uzbece au trimis cereri de blocare a activelor în legătură cu acest caz în mai multe ţări, între care Elveţia, Suedia, Spania, Irlanda, Germania şi Rusia.

Întrucât nu a mai apărut de multă vreme în public, la un moment dat în presa uzbecă şi rusă au circulat zvonuri privind moartea Gulnarei, spunându-se chiar că ar fi fost otrăvită şi îngropată în secret.

Islam Karimov, decedat în septembrie 2016 din cauza unei hemoragii cerebrale, după 27 de ani în fruntea ţării, a fost succedat de fostul său aliat Şavkat Mirzioiev. Cealaltă fiică a sa, Lola Karimova Tiliaeva, este din 2008 ambasadoarea ţării sale la UNESCO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.