Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica și ginerele lui Gabriel Oprea, replică, după ce Academia SRI invocă suspiciuni de plagiat în cazul lucrărilor susținute de ei

www.pressone.ro

Școala doctorală a Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” a trimis lucrurările fiicei lui Gabriel Oprea și a ginerelui, Ana Maria Tudor și Alexandru Marius Tudor, către Ministerul Educației, cu suspiciuni de plagiat. Cei doi susțin că nu se pune problema ca lucrările lor de doctorat să fie plagiate și că măsura se aplică tuturor lucrărilor susținute la Academia SRI.

”Acțiunea ANI la care se face referire în articol nu reprezintă o acuzație de plagiat. Este vorba despre politica adoptată de către instituția de învățământ, care include verificarea tuturor tezelor de doctorat susținute în cadrul școlii doctorale a Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”.

În cazul tezelor noastre de doctorat, susținute în anul 2015, cu certitudine plagiatul este exclus.

Motivul este foarte simplu: ANI a adoptat un document denumit Politică Antiplagiat a Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, prin care s-a instituit obligativitatea verificării tezelor cu un soft antiplagiat autorizat de Ministerul Educației, ca o condiție fără de care teza nu poate fi susținută.

Astfel, ambele teze au fost verificate cu acest soft autorizat, pe site-ul sistemantiplagiat.ro. În urma verificării, softul a emis câte un raport pentru fiecare dintre lucrări, care demonstrează că niciuna din cele două teze nu a fost plagiată. Aceste rapoarte au fost depuse la ANI, alături de teze în original și de celelalte documente care alcătuiesc dosarul necesar susținerii.

În continuare, conform procedurii, comisia de doctorat constituită în cadrul școlii doctorale a înaintat CNATDCU, spre validare, propunerea de acordare a titlului de doctor. CNATDCU a evaluat, la rândul său, dosarele de doctorat și a propus ministrului educației acordarea titlului de doctor.

Prin urmare, concluzia este clară: în absența raportului care să ateste faptul că lucrările nu au fost plagiate, nu am fi putut susține tezele în fața comisiei de doctorat și, evident, niciunuia dintre noi nu i-ar fi fost acordat, de către ministrul educației, titlul de doctor.”, arată Ana Maria Tudor și Alexandru Marius Tudor.

Cei doi prezintă și rezultatul scanării lucrărilor cu softul anti-plagiat. Pentru ca o lucrare să fie considerată plagiat trebuie să aibă peste 5% conținut similar.

Relevant este Coeficientul de similitudine 2, care trebuie sa fie mai mic de 5%. Coeficientul de similitudine 1 trebuie sa fie mai mic de 25%. In cazul ambelor teze de doctorat, se inregistreaza coeficienti mai mici decat limita impusa pentru fiecare, ceea ce inseamna ca lucrarile nu sunt plagiate.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.