Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica istoricului Giurescu, mesaj CUTREMURĂTOR în memoria tatălui său: 'Eu, sora mea și tata am știut că ne spunem adio'

Dinu Giurescu

Marina E. Giurescu, fiica cea mică a marelui istoric Dinu C. Giurescu, a scris un mesaj de adio, în memoria tatălui său. Mesajul a fost publicat de jurnalistul Radu Tudor pe blog-ul său.

Cind am plecat de la Bucuresti acum 2 saptamani, eu, sora mea si tata am stiut ca ne spunem adio.

Citește și: CTP, dezvăluiri în premieră în contextul protocoalelor SRI. Cum a încercat Securitatea să-l racoleze ca informator

I-am spus cat de mult il iubim si cat de bine ne-a parut sa mai avem 4 zile impreuna. Ne-a raspuns: “Si eu…si mie…” si mi-a sarutat mina de 3 ori.

Acestea sunt ultimele amintiri.

Primele amintiri? …Tata ca “Petrica Picior de Lemn”, un fel de personaj care venea sa ne sperie si sa se joace cu noi dupa ce mama inchidea lumina seara.

Intre ele, un caleidoscop al vietii: dragostea lui, sprijinul pe care ni l-a dat, intelegerea, lectiile de viata si de istorie, generozitatea si modestia lui.

A iubit atat de mult tara, “asa cum e ea”, dupa cum ne-a marturisit in Februarie 2018. Si oamenii ei – portari, dactilografe, vanzatoare, soferi, cizmari – care vorbeau aceeasi limba.

Avea putin gust pentru titluri, formalitati si adjective excesive.

La aniversarile importante nu a vrut ceremonii: “Sunt ca o inmormantare, toata lumea spune ce grozav esti”. Prefera o prajitura si un pateu cu familia.

Nu sunt destule cuvinte sa descriu golul pe care l-a lasat in viata noastra – sora mea Ena, sotul ei Robert, fata lor Eliane si sotul meu Ken.

Citește și: ALERTĂ - Sentință DEFINITIVĂ în dosarul lui Alexandru Vișinescu: Lovitură MARE din partea magistraților pentru cunoscutul torționar

In final, pot sa-l asigur pe tata ca cel putin la ultimul drum am ascultat de el. Avea atata grija de cate ori eu calatoream si spunea “Nu mai veni, e prea departe, e prea scump…”.

Tata, somn linistit, in pace.

Tu vei trai cu noi intotdeauna.", a scris Marina Giurescu, anunță Radu Tudor pe blog-ul său.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.