Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica preşedintelui a găsit o metodă prin care ascunde de ochii lumii veniturile pe care le încasează

Ioana Basescu
Deşi câştigă zeci de mii de euro din contracte, fiica cea mare a şefului statului depune la Fisc doar declaraţii pe propria răspundere privind veniturile cabinetului ei notarial.
Cabinetul individual Ioana Băsescu funcţionează ca o persoană fizică autorizată, adică la final de an nu depune la Fisc nici bilanţ, şi nici balanţa contabilă. Declară, însă, pe propria răspundere, veniturile din contractele încheiate. Singura metodă a Fiscului de a verifica dacă Ioana Băsescu a declarat veniturile reale este să controleze registrul de încasări şi plăţi, lucru care, în cele mai multe cazuri, însă, nu se întâmplă.
Oricum contracte sunt multe, având în vedere că, numai în două luni din vara lui 2012, Ioana Băsescu a primit de la clienţi peste 30.000 de euro plus TVA, iar taxa pe valoarea adăugată nu avea voie să o încaseze. Pe site-ul Ministerului de Finanţe, biroul notarial a devenit plătitor de TVA abia în martie 2013, adică în momentul în care Ioana Băsescu a declarat că încasează peste 65.000 de euro pe an. Rămâne, astfel, o întrebare fără răspuns - fie trebuia să plătească TVA din 2012 şi a fraudat statul prin neplata acestei taxe, fie i-a păgubit pe clienţii care au achitat preţul cu TVA. În mod normal, în astfel de situaţii, este şi datoria clientului să se asigure că încheie contracte cu firme plătitoare de taxă pe valoare adaugată.
sursa: antena3.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.