Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiicele și văduva lui Tom Petty au ajuns la o înțelegere privind moștenirea lăsată de artist

www.bbc.co.uk
Tom Petty

Văduva muzicianului american Tom Petty și cele două fiice ale acestuia din prima căsătorie au ajuns la un acord în justiție privind testamentul artistului și muzica inedită a acestuia, relatează Variety.

Detaliile acestei înţelegeri financiare nu au fost făcute publice.

Neînțelegerile au pornit după ce văduva lui Tom Petty, Dana York Petty, a depus documente în instanță care atestă că deține controlul asupra moștenirii artistului. Fiicele lui Petty dintr-o căsnicie anterioară, Adria și Annakim, susțineau că tatăl lor a dorit ca și ele să aibă drepturi asupra operei lui.

Dana York Petty a afirmat că cele două femei o împiedică să se ocupe de moștenire, dar și că i-au insultat pe foștii colegi de trupă ai regretatului său soț.

Citește și: Preşedintele PSD anunţă asaltul asupra Guvernului Orban: Luni se aprobă primul atac

Fiicele muzicianului doreau şi să blocheze lansarea unor materiale solo înregistrate în urmă cu 25 de ani. Văduva rockerului american dorea să includă piesele nelansate pe o ediție aniversară a albumului "Wildflowers", dar una dintre fiice, Adria, s-a opus și a încercat să blocheze procesul.

Adria Petty a înaintat, în luna aprilie a acestui an, o petiție prin care o acuza pe Dana York Petty că a ignorat două dintre dorințele menționate în testament de regretatul muzician.

Cele două fiice ale muzicianului i-au cerut văduvei acestuia suma de 5 milioane de dolari.

Tom Petty s-a născut în statul american Florida în 1950. El a devenit celebru atât ca ca artist solo, cât şi ca membru al formaţiei The Heartbreakers şi al grupului The Traveling Wilburys. De-a lungul carierei, muzicianul, cunoscut pentru piese ca "Free Fallin'", "American Girl" și "Won't Back Down", a vândut peste peste 80 de milioane de albume. Acesta a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2002.

Tom Petty a murit pe 2 octombrie 2017, la vârsta de 66 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.