Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filarmonica din New York îşi anulează sezonul muzical din toamnă

romanticfm.ro
top muzical

Orchestra Filarmonică din New York şi-a anulat sezonul muzical din toamnă, iar reprezentaţiile nu vor fi reluate mai devreme de 6 ianuarie 2021, potrivit unui comunicat al preşedintei instituţiei, Deborah Borda, relatează joi EFE.

"Principala noastră grijă este sănătatea şi securitatea publicului, a muzicienilor şi angajaţilor noştri, după ce s-a văzut clar că nu putem reuni în siguranţă un grup mare de persoane în ceea ce a mai rămas din calendarul acestui an în contextul pandemiei de COVID-19", a subliniat Borda, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Preşedinta şi directoarea executivă a Filarmonicii şi-a exprimat dorinţa de a relua reprezentaţiile cu public din 6 ianuarie anul viitor, deşi a admis posibilitatea realizării unor concerte pentru un număr redus de spectatori, atunci "când va fi posibil".

"Între timp", a asigurat ea, "orchestra va continua să ofere înregistrări ale unor concerte trecute, dar şi videoclipuri noi realizate de muzicienii Filarmonicii prin intermediul site-ului NY Phil Plaus On, unde se găsesc peste 150 de ore de conţinuturi gratuite".

Directorul muzical al orchestrei, Jaap van Zweden, a recunoscut că ne confruntăm cu "vremuri dificile", exprimându-şi dorinţa de a putea relua reprezentaţiile în direct şi în faţa publicului în 2021.

Citește și: Decizia care naște extrem de multe suspiciuni! Anunțul făcut de Grupul de Comunicare Strategică

Autorităţile newyorkeze au decis la 13 martie închiderea muzeelor şi teatrelor şi au anulat orice reprezentaţie cu public.

Decizia Filarmonicii se alătură altor mari instituţii ale muzicii, precum Met Opera din New York, care la 1 iunie a anunţat că nu îşi va redeschide porţile înainte de 31 decembrie, ceea ce presupune anularea primelor luni din sezonul muzical 2020-2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.