Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine a aprobat primul terminal GNL la scară mică, în vederea importurilor de gaze naturale

TASS
gnl

Departamentul pentru Energie (DOE) din Filipine a aprobat primul terminal de gaze naturale lichefiate (GNL) la scară mică din țară, în timp ce se pregătește să lanseze industria GNL în acest an, scrie offshore-energy.biz.

Terminalul de GNL este dezvoltat de Samat LNG Corporation, o companie care a fost înființată în 2020 pentru a dezvolta, deține și opera terminale de import de GNL, împreună cu recepția, depozitarea, distribuția și comercializarea cu ridicata a GNL în Filipine, în principal către clienți industriali și comerciali pentru alimentarea cu energie electrică și combustibil pentru transport.

Potrivit informațiilor de pe site-ul web al dezvoltatorului, terminalul de GNL Mariveles al Samat va fi primul terminal de GNL la scară mică din Filipine. În același timp, este al șaptelea proiect de GNL din țară.

În al doilea trimestru al anului 2022, Samat căuta să obțină aprobările de reglementare și stimulentele de investiții necesare pentru a continua dezvoltarea și construcția terminalului GNL Mariveles, împreună cu debarcaderul maritim, operațiunile de transport cu camionul și instalațiile satelit și alte activități conexe.

La 27 ianuarie 2023, DOE din Filipine a declarat că a emis un aviz de procedură către Samat, permițând companiei să avanseze cu terminalul de import de GNL în valoare de 67 de milioane de dolari.

Terminalul este proiectat să manipuleze aproximativ 200.000- 400.000 de tone de GNL anual și va fi situat în provincia Bataan.

Alte proiecte de import de GNL programate să înceapă operațiunile în acest an includ primul terminal de import de GNL din Filipine (PHLNG) dezvoltat de Atlantic Gulf & Pacific (AG&P) și terminalul de GNL din Batangas al First Gen Corp.

Aceste proiecte sunt necesare pentru a menține aprovizionarea cu gaze naturale în Filipine, deoarece se preconizează că sursa autohtonă, zăcământul de gaze Malampaya din Marea Chinei de Sud, va fi epuizată până în 2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.