Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine, ALERTĂ maximă în faţa furtunii Heima

Autorităţile filipineze au declarat miercuri alertă maximă în nordul ţării în faţa venirii taifunului Heima, care se prevede să ajungă joi în zona arhipelagului însoţit de "vânturi devastatoare" de peste 200 de kilometri pe oră, relatează agenţiile France Presse şi EFE, potrivit agerpres.

Serviciul meteorologic Pagasa a fixat la 4 nivelul de alertă, cel mai ridicat, pentru provinciile Cagayan şi Isabella, situate pe litoralul oriental al insulei Luzon (nord), care se aşteaptă să fie lovită din plin.

Citeşte şi: Aterizare FORŢATĂ a unui zbor transatlantic. Piloţii au simţit fum în cabină

Heima, numit Lawin în Filipinas, a crescut în intensitate după avansarea sa prin Pacific şi se aşteaptă să afecteze joi dimineaţă nordul ţării cu vânturi susţinute de 220 de kilometri pe oră, potrivit Pagasa.

Citeşte şi: Un prinţ saudit a fost EXECUTAT prin decapitare

Potrivit Pagasa, alerta 4 prevede distrugerea totală a infrastructurilor uşoare, pagube severe la clădirile construite cu materiale mixte, întreruperea curentului electric şi comunicaţiilor şi căderea de copaci.

Citeşte şi: EXCES de forţă a poliţiştilor. Au intrat cu maşinile în protestatarii filipinezi / FOTO

În buletinul matinal, agenţia a declarat nivelul 3 de alertă în patru provincii unde se prevăd rafale de vânt de până la 270 de kilometri pe oră. Taifunul se afla în cursul acestei dimineţi la 400 de kilometri de Filipine avansând cu 26 de km/oră, potrivit Joint Typhoon Warning Center (JTWC) gestionat de SUA.

Citeşte şi: SUA. Liderul republicaniilor din Congres promite că va menţine embargoul impus Cubei

Heima se pregăteşte să lovească nordul Filipinelor, după ce aceeaşi zonă a fost afectată la sfârşitul săptămânii trecute de trecerea taifunului Sarika, care a provocat moartea a celui puţin două persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.