Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine: Cel puţin două persoane au murit şi 30 au fost rănite luni în urma unei explozii cu bombă

bomba

Cel puţin două persoane au murit şi 30 au fost rănite luni în urma unei explozii cu bombă în apropiere de intrarea într-un centru comercial din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, relatează Associated Press, scrie Mediafax.

Bomba a fost găsită în apropiere de ghişeul de bagaje la intrarea într-un mall din oraşul Cotabato din sudul ţării, rănind mai mulţi clienţi, vânzători şi navetişti.

Autoritățile au recuperat o altă bombă neexplodată în apropiere, în timp ce forțele guvernamentale au impus un blocaj de securitate în oraș, au declarat oficiali militari și de poliție.

Generalul Cirilito Sobejana a declarat că din primele verificări proiectarea bombei este similară cu cea utilizată în trecut de militanții musulmani locali care au promis credinţă față de gruparea Stat Islamic.

Citește și: SUA: Industria clinicilor de fertilizare in vitro rămâne în cea mai mare parte nereglementată, oferind servicii ilegale în alte ţări

Forțele guvernamentale au lansat o ofensivă împotriva militanților aparținând unui grup numit Daulah Islamiyah săptămâna trecută și cel puțin șapte militanți au murit în lupte, a spus Sobejana.

"Aceasta este o parte a represaliilor, dar problema este că ei afectează civili nevinovați", a declarat el reporterilor.

Două dintre cele aproximativ 30 de persoane lovite de explozie au murit în timp ce erau transportate la spital, a spus Sobejana.

Romeo Galgo Jr., directorul adjunct al poliției din Cotabato, a declarat că martorii au văzut un bărbat a lăsat o cutie într-o zonă aglomerată, lângă intrarea mall-ului. Explozia a distrus panourile de sticlă și a împrăţtiat resturile pe strada din fața mall-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.