Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine - Cel puţin nouă morţi şi 11 persoane date dispărute după trecerea unui puternic taifun

fr.de
taifun uragan furtuna

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 11 au fost date dispărute în Filipine după trecerea unui puternic taifun însoţit de precipitaţii abundente care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au anunţat marţi autorităţile filipineze, relatează AFP.

Ploile torenţiale s-au abătut luni asupra unor regiuni întregi din Luzon, cea mai mare insulă din arhipelagul filipinez, înainte ca furtuna tropicală, numită Kompasu, să se îndrepte către Marea Chinei de Sud.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în alunecări de teren în provincia muntoasă şi fără ieşire la mare Benguet. O persoană a murit înecată în provincia de coastă Cagayan, a declarat Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor.

Şapte persoane sunt date dispărute pe insula Luzon.

"Unsprezece municipalităţi au fost inundate, însă situaţia s-a mai calmat în această dimineaţă", a declarat pentru AFP Rogelio Sending, un oficial din provincia Cagayan. Drumurile principale şi podurile sunt încă inundate, a adăugat el, în timp ce apele au început să se retragă marţi.

Furtuna tropicală a provocat o viitură într-un sat din provincia Palawan, o altă insulă din sud-vestul arhipelagului, provocând moartea a patru persoane şi tot atâţia dispăruţi.

"Circa şapte până la opt municipalităţi sunt încă inundate... ca urmare a unei probleme de drenaj", a declarat Earl Timbancaya, ofiţer pentru gestionarea dezastrelor în Puerto Princesa, pe insula Palawan.

În fiecare an, aproximativ 20 de furtuni şi taifunuri lovesc Filipine, devastând recoltele şi infrastructura şi contribuind la menţinerea a milioane de oameni în sărăcie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.