Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine nu va mai organiza traditionalele scene de crucificare, pentru a preveni răspândirea coronavirusului

crucificare

Nici o crucificare nu va avea loc în luna aprilie în Filipine în încercarea de a preveni răspândirea noului coronavirus, au anunţat autorităţile, spre dezamăgirea catolicilor fervenţi care participă la acest faimos ritual anual ce reconstituie răstignirea lui Hristos, în Vinerea Mare, informează AFP.

"Îmi pare rău", a declarat petru AFP Ruben Enaje, care îşi propusese să fie răstignit pentru al 34-lea an consecutiv, pentru a se pocăi pentru păcatele sale, potrivit Agerpres.ro.

Acte de auto-flagelare şi de crucificare au loc în fiecare an în acest arhipelag predominant catolic, unde unii credincioşi se mândresc cu faptul de a retrăi patimile lui Iisus Hristos.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Filipine are o populaţie de 80 de milioane de catolici care, în cea mai mare parte, sărbătoresc la biserică, alături de familiile lor, Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a murit, potrivit tradiţiei, răstignit pe cruce.

Există însă anumite comunităţi de credincioşi care susţin că suferinţa face posibilă ispăşirea păcatelor şi obţinerea intervenţiei divine. Circa 12 de oameni acceptă în fiecare an să fie răstigniţi în Vinerea Mare în regiunea San Fernando, la nord de Manila, o practică descurajată de Conferinţa Episcopilor Catolici din Filipine, însă extrem de populară în rândul turiştilor.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

Însă nu această instituţie este la originea anulării din acest an a acestui ritual extrem, ci noul coronavirus, care a infectat până în prezent 49 de persoane în arhipelag, potrivit cifrelor oficiale.

În încercarea de a opri răspândirea acestuia, autorităţile locale au decis anularea festivităţilor din data de 10 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.