Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine: Preşedintele ales, Rodrigo Duterte, vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Preşedintele ales al Filipinelor, avocatul populist Rodrigo Duterte, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că intenţionează să restabilească pedeapsa cu moartea şi să dea forţelor de ordine dreptul de "a trage pentru a omorî", transmite AFP. 

"Voi presa Congresul să restabilească pedeapsa cu moartea prin spânzurare", a declarat Rodrigo Duterte în cursul unei conferinţe de presă, desfăşurată în oraşul Davao (sud). 

Rodrigo Duterte, ales pe 9 mai cu un program populist şi care şi-a înmulţit afirmaţiile scandaloase, a mai anunţat că va da poliţiei dreptul de "a trage pentru a omorî" în cursul operaţiunilor împotriva infractorilor şi a celor care se opun cu violenţă arestărilor. 

"Dacă te împotriveşti, dacă faci dovadă de rezistenţă violentă, ordinele mele pentru poliţie vor fi să tragă pentru a omorî", a avertizat el. 

Militari trăgători de elită vor fi mobilizaţi pentru a ucide criminali, a precizat viitorul şef al statului. 

În vârstă de 71 de ani, Rodrigo Duterte a mai spus că doreşte ca pedeapsa cu moartea, abolită în 2006 sub preşedinta Gloria Arroyo, să fie reintrodusă pentru infracţiuni ca traficul de droguri, violul, crimele şi jaful. 

În cursul campaniei electorale, Rodrigo Duterte, care va depune jurământul pe 30 iunie pentru un mandat de şase ani, a promis să elimine zeci de mii de infractori, motiv pentru care a provocat indignarea adversarilor săi, însă a atras voturile a zeci de milioane de filipinezi sătui de criminalitate şi corupţie. 

El a afirmat chiar că, dacă vor muri 100.000 de persoane, corpurile lor vor fi aruncate în Golful Manila pentru a îngrăşa peştii. 

Rodrigo Duterte a subliniat că respectarea legii nu mai este doar o "opţiune" pentru filipinezi şi că vrea să schimbe acest lucru, potrivit AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.