Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fillon, despre Hollande: 'Admite că eşecul său evident îl împiedică să meargă mai departe'

france24.fr
François Fillon

Candidatul conservator la preşedinţia Franţei, fostul premier Francois Fillon, a afirmat joi seara că renunţarea de către preşedintele socialist, Francois Hollande, la o nouă candidatură la alegerile de anul viitor arată că acesta îşi admite "cu luciditate" eşecul, transmite EFE. "Preşedintele admite, cu luciditate, că eşecul său evident îl împiedică să meargă mai departe", a arătat Fillon, pe Twitter.

Ulterior, el a emis un comunicat în care consideră că mandatul lui Hollande se termină "în confuzie politică şi decadenţă a puterii". "Mai mult ca niciodată, schimbarea politică şi redresarea Franţei trebuie să fie construite pe baze solide: aceea a adevărului, fără de care nu se poate obţine încrederea francezilor, şi aceea a acţiunii curajoase, unica în măsură să producă rezultate", a subliniat Fillon, care se profilează în sondaje ca favorit la câştigarea alegerilor prezidenţiale din aprilie-mai anul viitor.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat joi că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale din primăvara lui 2017, transmit agenţiile internaţionale de presă. Hollande, 62 de ani, a făcut acest anunţ într-o declaraţie la Palatul Elysee, conform Agerpres. Actualul şef al statului devine astfel primul preşedinte din cea de-a Cincea Republică Franceză care renunţă la realegere, notează EFE, iar Reuters apreciază că mişcarea surpriză va deschide larg procesul de selecţie a unui candidat prezidenţial socialist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.