Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filme de Wim Wenders şi Paolo Virzi, în selecţia festivalului DaKINO

rfi.ro
festivalul de film DaKino

Filme semnate de cineaşti precum Wim Wenders şi Paolo Virzi se numără între peliculele selectate spre a fi prezentate la cea de-a 27-a ediţie a festivalului DaKINO, ce va avea loc în perioada 18 - 22 aprilie, la Bucureşti.

Citeşte şi: S-a STINS războiul din sănătate: Soluţia PROVIZORIE stabilită în urma discuţiilor dintre sindicate şi Guvern / SURSE

Cel mai recent film al regizorului german Wim Wenders, „Submergence”, care a avut premiera la Festivalul de la Toronto în toamna anului trecut, îi are în rolurile principale pe Alicia Vikander şi pe James McAvoy.

El va fi prezentat în premieră în România şi într-o proiecţie unică în cadrul festivalului, pe 19 aprilie, de la ora 20.00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Tot la Toronto în 2017, au avut premiera mondială şi două filme incluse în programul DaKINO 2018: „Hostiles”, în regia lui Scott Cooper, un western care îi are in rolurile principale pe Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi şi Timothee Chalamet, şi „The Wife”, în regia lui Bjorn Runge, cu Glenn Close în rol principal, alături de Jonathan Pryce şi Christian Slater.

În premieră în România, va fi prezentat şi filmul „The Leisure Seeker”, regizat de Paolo Virzi, pentru care Helen Mirren a obţinut o nominalizare la Globurile de Aur 2018 la categoria „cea mai buna actriţă”. Filmul a fost inclus şi în competiţia oficială a Festivalului de la Veneţia în 2017.

„Please Stand By Me”, de Ben Lewin, o are în rol principal pe Dakota Fanning, care joacă rolul unei tinere cu tulburare de spectru autist care demonstrează că pasiunea ei pentru „Star Trek” depăşeşte bariere. Pelicula, în care joacă şi Toni Collette, a avut premiera la Festivalul de Film de la Austin şi a fost prezentată la Festivalul de Film de la Roma în 2017.

Lungmetrajul „Film Stars Dont Die in Liverpool”, cu Annette Bening în rol principal, deschide ediţia din acest an a DaKINO.

Festivalul se închide pe 22 aprilie, cu o comedie semnată de regizorii Olivier Nakache şi Eric Toledano - „C’est la Vie” -, care a primit anul acesta 10 nominalizări la premiile Cesar. Rolul principal este jucat de actorul francez Jean-Pierre Bacri, căruia i se alătură Jean-Paul Rouve şi Gilles Lellouche.

Programul festivalului include în proiecţii speciale filmele „Tărâmul binecuvântat”, cu Alec Secăreanu (anul acesta, membru al Juriului competiţiei de scurtmetraj DaKINO), „Aniversarea”, cel mai recent film al lui Dan Chişu, „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, debutul în lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, şi un program de OFF Românesc, care include scurtmetrajele „Scris/Nescris”, în regia lui Adrian Silişteanu (preşedintele juriului competiţiei de scurtmetraj DaKINO 2018), „Asfinţit”, în regia Mironei Radu, şi „Totul e foarte departe”, în regia lui Emanuel Pârvu.

DaKIDS, secţiunea dedicată copiilor, va aduce şi anul acesta în sala de cinema, la proiecţii gratuite, categorii de copii care nu merg în mod frecvent la film - copii din centre de zi sau de plasament, precum şi copii cu tulburare de spectru autist.

Programul integral al Festivalului este disponibil pe dakinofestival.ro. Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de cinema Arcub şi Muzeul Ţăranului sau de pe site-ul eventbook.ro.

DaKINO 2018 va avea loc la Arcub şi Cinema Muzeul Ţăranului şi este organizat de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Arcub şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.