Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filme premiate cu Trofeul Anonimul, proiectate la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti

sala cinema

Filme premiate de-a lungul anilor cu Trofeul Anonimul vor fi proiectate la Cinema Elvire Popesco din Capitală, în cadrul programului Warmup Anonimul XX al Festivalului Internaţional de film Independent Anonimul.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, în fiecare zi de 20 a fiecărei luni, începând din aprilie, spectatorii sunt aşteptaţi la sala de cinema din bulevardul Dacia.

Primul titlu din serie este "Stellet Licht" / "Silent Light", care va putea fi văzut pe 20 aprilie, de la ora 20,00, în prezenţa echipei festivalului.

Filmul semnat de Carlos Reygadas este câştigătorului Trofeului Anonimul din 2008. Juriul a fost prezidat în acel an de regizorul polonez Krzysztof Zanussi şi i-a avut în componenţă pe actriţa Laura Vasiliu, scenaristul Lucian Georgescu, producătorul german Joachim von Vietinghoff şi pe criticul bulgar Bojidar Manov, informează Agerpres.

"Am tot atâtea amintiri din momentul în care anunţam câştigătorul Trofeului Anonimul, câte filme au câştigat, pentru că fiecare dintre ele a lăsat în inima noastră ceva. Aşa că, atunci când a trebuit să alegem doar cinci dintre ele, n-a fost chiar cel mai uşor, însă ne-am lăsat din nou ghidaţi de emoţie. Pe Carlos Reygadas, regizorul cu care am ales să deschidem această serie (prea scurtă) de proiecţii, l-am cunoscut în 2006, cu filmul 'Battle in Heaven', prezentat în Competiţia de lungmetraj, unde s-a întors doi ani mai târziu cu acest hipnotic 'Silent Light', cu care a şi câştigat Trofeul Anonimul 2008. Sunt 15 ani de atunci şi am amintiri la fel de vii despre 'Silent Light' ca şi cum l-aş fi revăzut acum câteva zile", a declarat Miruna Berescu, directorul festivalului, citată în comunicat.

Următoarele titluri din programul Warmup Anonimul XX vor fi anunţate pe http://www.festival-anonimul.ro/ şi pe paginile de social media ale festivalului.

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul va avea loc în perioada 14-20 august, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.

Programul festivalului cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, competiţia de lungmetraj, proiecţii în afara concursului, dar şi evenimente conexe (întâlniri cu publicul, dezbateri, concerte).

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul este un eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.