Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmele românești Proroca și Nu mă atinge-mă, recomandate pentru Premiile Filmului European

film

Filmele românești "Proroca" și "Nu mă atinge-mă" se află pe lista celor 49 de pelicule recomandate pentru nominalizări la Premiile Filmului European 2018 decernate de Academia Europeană de Film (EFA), arată un text dat publicității marți.

Peliculele selectate reprezintă 35 de țări din Europa. Membrii academiei din 20 dintre aceste țări au votat câte o producție din propria țară pentru a fi inclusă pe lista dată publicității marți, recomandările fiind completate cu propunerile făcute de un Comitet de Selecție alcătuit din Consiliul EFA și din specialiști invitați ca Giorgio Gosetti (Italia), Elise Jalladeau (Grecia), Christophe Leparc (Franța), Jacob Neiiendam (Danemarca), Edvinas Pukšta (Lituania) și Alik Shpilyuk (Ucraina).

În următoarele săptămâni, peste 3.500 de membri ai Academiei Europene de Film au votat nominalizările pentru categoriile Film European, Regie, Actor, Actriță și Scenariu. Nominalizările vor fi anunțate pe 10 noiembrie la Festivalul Filmului European de la Sevilla. Un juriu va decide premianții pentru imagine, editare, costume, decoruri, machiaj, muzică și sound design. Pentru prima dată va fi premiată coordonarea efectelor vizuale în filmele europene.

"Proroca", filmul lui Constantin Popescu, a fost lansat internațional la Festivalul de la San Sebastian, acolo unde actorul Bogdan Dumitrache a fost premiat cu trofeul pentru Cel mai bun actor.

Pelicula Adinei Pintilie "Nu mă atinge-mă" a câștigat la Berlin Ursul de Aur și Premiul pentru cel mai bun Debut.

Cele două producții românești se regăsesc alături de filme ca "Borg/McEnroe" (Suedia, Danemarca, Finland, Cehia), "Dovlatov" (Rusia, Polonia, Serbia), "Foxtrot" (Germania, Israel, Franța), "Paddington 2” (Marea Britanie), "Utoya 22. iulie" (Norvegia) sau "Mademoiselle Paradis" (Austria, Germania).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.