Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmele străine şi-au adjudecat principalele premii la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago

filmare

Filme din Argentina, Polonia, Senegal, Iran, Columbia, Spania şi alte ţări au luat acasă principalele premii ale celei de-a 53-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Chicago (CIFF) desfăşurată vineri, scrie AGERPRES, citând Xinhua. 

Filmul 'A sort of Family' al regizorului argentinian Diego Lerman a câştigat premiul cel mare, Gold Hugo pentru cel mai bun film, în competiţia internaţională a festivalului. Filmul, care a avut premiera în SUA la Chicago, spune povestea călătoriei disperate a unui medic pentru a adopta o fetiţă. 

Filmul ''atrage atenţia asupra abuzurilor sistematice asupra femeilor, în special a femeilor sărace, care au loc peste tot în lume'', a argumentat juriul.

Citeşte şi: O schiţă a Empire State Building, realizată de Donald Trump, vândută la licitaţie - FOTO

Joanna Kos-Krause şi co-regizoarea Krzysztof Krauze din Polonia au primit Silver Hugo pentru cel mai bun regizor pentru filmul 'Birds are Singing in Kigali'. Producţia prezintă povestea unui ornitolog polonez care a salvat fiica unui coleg de genocidul din Rwanda şi a adus-o înapoi în Europa pentru a construi o nouă viaţă, doar pentru a realiza că Africa este locul în care pot accepta tragediile prin care trecuseră. 

"Felicite", o coproducţie Senegal-Franţa-Belgia, în regia lui Alain Gomis, a primit premiul special al juriului Silver Hugo. Filmul "îşi transportă audienţa într-o comunitate viu evocată din Kinshasa fără a cădea pradă stereotipurilor cu care Africa este deseori descrisă pe ecran", a declarat juriul. 

Regizorul iranian Vahid Jalilvand a luat acasă principalul premiu al competiţiei pentru categoria tinerilor regizori ( "New Directors"), Gold Hugo, pentru filmul său "No Date, No Signature", în timp ce Silver Hugo a mers la Milad Alami pentru "The Charmer" din Danemarca. În competiţia oficială "New Directors" fusese selecţionat şi filmul "Charleston", debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu. 

Premiul Roger Ebert, acordat unui regizor în devenire cu o viziune proaspătă şi fără compromis, a fost atribuit regizoarei columbiene Laura Mora pentru "Killing Jesus". 

"Suntem mândri să onorăm un grup atât de variat de filme, care aruncă o lumină asupra muncii extraordinare create de bărbaţi şi femei din întreaga lume", a declarat directorul artistic al festivalului, Mimi Plauche. 

Michael Kutza, fondatorul şi CEO al festivalului, a anunţat Premiul Fondatorului pentru filmul 'The Shape of Water, al regizorului Guillermo Del Toro, care va fi prezentat în seara de închidere a festivalului, pe 26 octombrie.

Citeşte şi: Facebook a început testele. Cum va funcţiona noul serviciu paywall .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.