Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'A Hero' al realizatorului iranian Asghar Farhadi va reprezenta Iranul la Oscar

news.ro
academia americana de film oscar

Filmul "A Hero" al realizatorului iranian Asghar Farhadi, care a obţinut în luna iulie Marele Premiu al Festivalului de la Cannes, a fost ales pentru a reprezenta Republica islamică la următoarea gală a premiilor Oscar, a anunţat joi Fundaţia Al-Farabi pentru cinema, transmite AFP.

Această fundaţie iraniană, care a ales în aproape toţi anii, începând din 1994 şi până în prezent, câte un film iranian pentru a intra în cursa pentru Oscar, a precizat că a vizionat în total 44 de producţii.

"În cele din urmă s-a oprit asupra filmului 'A Hero'", conform purtătorului de cuvânt al comitetului de selecţie, Raed Faridzadeh.

''A Hero'' spune povestea unei reabilitări care nu poate avea loc într-o societate iraniană măcinată de neîncredere şi manipulare, potrivit Agerpres.ro.

Asghar Farhadi a devenit celebru cu filmul "A Separation" (2011), cronica unui divorţ ce a fost recompensat cu numeroase premii preintre care Oscarul şi Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, precum şi Cesar-ul la această categorie dar şi Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

În 2017 coproducţia franceză "Le Client" ("The Salesman") pe care a regizat-o a primit Oscarul pentru film străin. Asghar Farhadi a boicotat ceremonia Oscar din acel an pentru a protesta împotriva preşedintelui american de atunci, Donald Trump şi a politicii acestuia privind migraţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.