Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'After Love' a dominat ediţia din acest an a galei British Independent Film Awards

filme, cinema, cinematograf

Filmul "After Love", debutul în lungmetraj al regizorului britanic de origine pakistaneză Aleem Khan, a dominat ediţia din acest an a galei British Independent Film Awards (BIFA), câştigând şase trofee, informează site-ul revistei Variety.

Acest lungmetraj, în care o femeie devenită de curând văduvă începe să accepte un secret şocant din viaţa fostului ei soţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film independent britanic. Aleem Khan a câştigat alte trei trofee BIFA - cel mai bun regizor, cel mai bun regizor debutant şi cel mai bun scenariu -, în timp ce Joanna Scanlan s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă" şi Talid Ariss la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" datorită interpretărilor lor din această peliculă.

Adeel Akhtar a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul jucat în filmul "Ali & Ava", regizat de Clio Barnard, care s-a impus şi la categoria "cea mai bună coloană sonoră".

Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Vinette Robinson pentru evoluţia sa din drama "Boiling Point", regizată de Philip Barantini. Această peliculă s-a impus şi la categoriile "cea mai bună distribuţie", "cea mai bună imagine" şi "cel mai bun sunet", potrivit Agerpres.ro.

Lungmetrajul animat "Flee", regizat de Jonas Poher Rasmussen, care prezintă o poveste ascunsă din copilăria unui refugiat, a triumfat la categoria "cel mai bun film independent internaţional".

Premiul Richard Harris pentru contribuţii deosebite aduse industriei de film britanice a revenit în acest an actorului Riz Ahmed, protagonistul filmului "Sound of Metal". Actorul britanic a fost, de asemenea, scenaristul şi unul dintre producătorii acelei pelicule.

Filmul "Belfast", regizat de Kenneth Branagh, care primise 11 nominalizări, nu a câştigat niciun trofeu.

Gala BIFA 2021 a avut loc duminică seară, în format fizic, la sala de conferinţe şi evenimente Old Billingsgate din Londra şi a fost prezentată de Asim Chaudhry.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.