Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Barbie', retras din Algeria pe motivul că 'aduce atingere moralităţii'

cinemagia.ro
film barbie

Algeria a retras filmul „Barbie” din cinematografele sale pe motiv că „aduce atingere moralităţii”, după ce a fost difuzat timp de mai bine de două săptămâni, au anunţat mai multe instituţii media din ţara magrebină, scrie AFP.

Potrivit site-ului de ştiri online 24H Algérie, care citează „surse bine informate”, filmul a fost retras din toate cinematografele din ţară pentru că „ofensează morala”. Duminică, proprietarii de cinematografe şi-au schimbat programul şi au anulat filmul Gretei Gerwig, fără a oferi niciun motiv, conform news.ro

Distribuitorul a anunţat, de asemenea, că filmul, lansat în Algeria la 19 iulie, a fost deprogramat, fără a da detalii.

„Algeria a fost în cele din urmă cucerită de controversa Barbie din cauza scenelor destinate unui public adult” şi a aluziilor la homosexualitate, a explicat site-ul de ştiri TSA, care a precizat, de asemenea, că filmul a fost „retras discret din cinematografe”.

La aproape 48 de ore după ce filmul a fost deprogramat, Ministerul algerian al Culturii, care de obicei anunţă interdicţiile de filme şi le motivează, tace în continuare. Joi, Kuweitul a interzis filmul pentru „ofensă adusă moralei publice”.

Cu o zi înainte, Ministerul libanez al Culturii a anunţat că a cerut interzicerea filmului pe motiv că „promovează homosexualitatea”, pe fondul creşterii retoricii anti-LGBT+ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali şi altele) într-una dintre cele mai liberale ţări din Orientul Mijlociu.

„Barbie” nu a fost încă difuzat în Qatar, deşi nu a fost făcut niciun anunţ oficial. La aproape o lună de la lansare, filmul Gretei Gerwig se află în continuare pe primul loc în box office-ul nord-american şi a depăşit pragul de un miliard de dolari în box office-ul mondial.

Deja un fenomen cultural, Barbie” a fost subiectul unei campanii de marketing intense: îmbrăcăminte, accesorii şi patine cu rotile roz. Lansarea „Barbie” a declanşat, de asemenea, o explozie a vânzărilor de păpuşi de către grupul american Mattel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.